Butterbeans stegt i miso-creme med tomater og basilikum

Smagfuld, lækker aftensmad på 10 min.? Prøv den her opskrift på butterbeans stegt i en rig miso-creme, som giver retten en dyb umami-smag. Kombineret med saftige cherrytomater og frisk basilikum er den her ret både mættende og lækker. Retten er både perfekt som hovedret på hverdage, serveret med en frisk salat på siden eller som tilbehør til en større middag.

De store, smøragtige bønner, butterbeans, er kendt for deres cremede konsistens og lette nøddeagtige smag. De suger smagene fra miso-cremen godt til sig og bliver smagfulde og fyldige. Butterbeans er også en fremragende kilde til plantebaseret protein og kostfibre, hvilket gør dem mættende og sunde. Miso er en fermenteret sojapasta, der tilfører en intens umami-smag til retten. Når den kombineres med vandet på panden, bliver den til en skøn og cremet sauce, der omslutter bønnerne og tomaterne og binder hele retten sammen med sin rige og komplekse smag. De søde og saftige cherrytomater tilføjer en frisk og syrlig note, som balancerer miso-cremens dybde og butterbeans' milde smag. Tomaterne bringer også en smuk farvekontrast til retten, som gør den visuelt indbydende. Den friske basilikum løfter retten med sin aromatiske duft og lette peberagtige smag. Den tilfører en friskhed, som komplementerer de andre ingredienser og giver retten en ekstra dimension.

Den her opskrift på butterbeans stegt i miso-creme med cherrytomater og basilikum er en spændende og smagfuld ret, som kombinerer det bedste af umami, friskhed og cremet konsistens. Det er en ret, der ikke kun er nærende og mættende, men den smager også helt fantastisk.

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 2 min.
Tilberedningstid: 8 min.
I alt:
 10 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 fed hvidløg

  • 4 spsk olivenolie

  • 4 spsk miso

  • 2-3 dl vand

  • ca. 400 g cherrytomater

  • 4 dåser butterbeans

  • 2 håndfulde basilikum

  • Friskkværnet peber

  • 4 spsk æbleeddike

  • 1 spsk honning 

TOPPING

  • Evt. lidt fraiche 

  • Olivenolie

  • Frisk basilikum

PÅ SIDEN

  • Frisk feldsalat eller rucola vendt i en god olivenolie, salt, peber og lidt citronsaft

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Pres hvidløgene på en pande med olivenolie og lad det stege af et lille minuts tid.

  2. Tilsæt så miso og vand og rør rundt konstant, så misoen opløses i vandet og bliver dejlig cremet.

  3. Halver tomaterne og tilsæt dem på panden og lad det stege et minuts tid.

  4. Tilsæt så drænede butterbeans og lad også dem stege et minuts tid inden du tilsætter blade fra basilikum, peber, æbleeddike og honning.

  5. Lad det simre under låg i 5-6 min. til miso-cremen er reduceret en lille smule.

  6. Spis så med olivenolie, frisk basilikum og evt. lidt (laktosefri) fraiche på toppen. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Retten kan sagtens laves glutenfri hvis du bruger en glutenfri miso - gå efter hatcho miso, det er certificeret glutenfrit.

LAKTOSEFRI Retten kan også sagtens laves laktosefri, ved enten at udelade fraiche eller bruge en laktosefri én.

KORIANDER Du kan også erstatte basilikum med friske koriander for at komplimentere rettens asiatiske noter endnu mere.

Næste
Næste

Scarpaccia med aubergine, kartofler, rosmarin og parmesan