Bagt blomkål på bund af estragoncreme toppet med pistacienødder, citronskal og olivenolie

Jeg kan ikke anbefale nok at prøve den her opskrift på bagt blomkål serveret på en lækker estragoncreme lavet af butterbeans. Toppet med sprøde pistacienødder, frisk citronskal og en skvæt olivenolie, kombinerer den her ret bare smag og tekstur på så udsøgt en måde. Retten er perfekt at servere som aftensmåltid med en skøn salat på siden.

Blomkålen er en mild og alsidig grøntsag, men når den bages bliver den dejligt karamelliseret og får en sødmefuld, nøddeagtig smag.Den cremede estragoncreme er lavet med butterbeans. De cremede bønner danner basen for estragoncremen og tilføjer både protein og en fløjlsblød tekstur. Estragon er en meget aromatisk urt med en delikat anissmag, der giver cremen både dybde og kompleksitet. De ristede og saltede pistacienødder er sprøde og smagfulde og tilføjer en dejlig, knasende kontrast til den estragoncremen og den møre blomkål. Det hele toppes med frisk citronskal, der tilføjer en lys og syrlig note, som balancerer smagene perfekt. Og en god olivenolie, der runder retten af med en frugtig og fyldig smag.

Den her opskrift på bagt blomkål på estragoncreme med pistacienødder og citronskal smager både fantastisk, ser indbydende ud og er enkel er tilberede. Perfekt til at imponere dine gæster eller forkæle dig selv!

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25 min.
I alt: 35 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

BLOMKÅL

  • 1 blomkål

  • Olivenolie

  • Salt og peber 

ESTRAGONCREME

  • 1 dåse butterbeans 

  • 1 håndfuld estragon

  • Saft og skal af 1/2 citron

  • 2 spsk tahin

  • 5 spsk olivenolie

  • 1 tsk honning

  • Salt og peber 

TOPPING

  • 3 spsk pillede pistacienødder

  • Saft og skal af 1/2 citron

  • 2 spsk olivenolie

  • Et par estragonblade

  • Et par tallerkensmækkere (valgfrit) 

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skær blomkålshoveder i fire kvarte og vend det i olivenolie, salt og peber. Bag det så 15 min. ved 200 graders varmluft og derefter 15 min. ved 220 graders varmluft. Den er færdig når du kan stikke en kniv igennem og den har en godt branket overflade.

  3. Lav i mellemtiden estragoncremen. Blancher først estragonen og skyl den derefter med koldt vand. Blend det så sammen med alle ingredienserne. Smag til med salt og citronsaft.

  4. Til toppingen hak pistacienødderne groft og vend dem med olivenolie, citronskal og -saft.

  5. Smør så estragoncremen ud på dit serveringsfad, anret de bagte blomkål ovenpå og top med pistacienødsblandingen, estragonblade og tallerkensmækkere. Spis med en skøn salat på siden. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

ESTRAGON Ved at blanchere det først undgår du den bitre bagkant, som estragon godt kan have. Du kan også sagtens skifte estragonen ud med en anden krydderurt, som eksempelvis bredbladet persille eller afskåret dild.

BLOMKÅL Blomkålen er færdig når den er så mør, at en kniv snildt smutter igennem den og dens overflade og branket og brændt.

OPBEVARING Har du rester, kan de opbevares i køleskabet i op til 3 dage og nydes kold eller let opvarmet.

Forrige
Forrige

Soft tacos med halloumi, avocado, koriander og mangochilidressing

Næste
Næste

Grillede auberginer med yoghurtcreme, jordbær, chilier og mynte