Galette med spinat, svampe & feta

Hvis du elsker tærter, så vil du også eeelske den her galette! Det er en af de bedste opskrifter jeg har lavet i lang tid og jeg håber sådan, at i også kan lide den. Den er fuld af smag, nem at lave og så kan den gemmes til dagen efter (hvis der altså er rester).

Man kan sagtens bruge en købe-tærtedej, men jeg har brugt opskriften på min tærtedej og det fungerede virkelig godt! Ingredienserne står også nedenfor.

Giver 1 galette – nok til 4 personer.

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJEN

  • 1 dl vand

  • 1 tsk salt

  • 0,5 dl olivenolie

  • 2 dl hvedemel

  • 1,5 dl fuldkornshvedemel, grahamsmel eller ølandshvedemel

FYLDET

  • 400 g frossen spinat

  • 1 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 8-10 store champignon

  • Olivenolie

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk peber

  • Lidt revet muskatnød

  • 1 spsk citronsaft

  • Skal af 1/4 citron

  • 2-3 spsk creme fraiche eller hytteost

  • En lille håndfuld dild

  • 2 spsk feta

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Tænd din ovn på 200 graders varmluft.

  2. (Hvis du bruger en købe-tærtedej, læg den da ud på bordet og prik huller i den med en gaffel så den kan “trække”).

  3. Til dejen opløser du først salten i vandet, tilsætter olien og rører det godt sammen i en skål.

  4. Tilsæt så melet lidt ad gangen. Først rører du med en ske, men efterhånden som dejen bliver mere og mere “tør” kan du begynde at ælte den sammen med hænderne – eventuelt ude på bordet.

  5. Ælt dejen godt sammen i 5-10 minutters tid og lad den stå og trække mens du laver fyldet.

  6. Til fyldet tøer du spinaten op – enten i en gryde med låg over eller i en mikrobølgeovn.

  7. Hak løget og champignonerne og steg det sammen med et presset fed hvidløg i 1 spsk olivenolie på en pande.

  8. Når spinaten er tøet op, presser du så meget vand ud af det som muligt og tilsætter det på panden.

  9. Tilsæt salt, peber, muskatnød og citronsaft og lad det stege et par minutter. Smag til med salt og citron.

  10. Hvis du selv har bagt dejen, drys så lidt mel på bordet og rul dejen ud og husk at prik hul i den med en gaffel inden du putter fyldet på.

  11. Put så creme fraiche eller hytteost på dejen og smør det ud, men lad 2-3 cm af kanten være fri, da denne skal bukkes ind over.

  12. Tilsæt derefter fyldet fra panden, feta, lidt peber og citronskal.

  13. Fold kanterne ind over fyldet, pensl med lidt olie og bag så galetten i 25-30 min. ved 200 graders varmluft.
    Den må gerne blive dejlig gyldenbrun.

  14. Så snart den er færdig, top den da af med lidt frisk dild and enjooy!

Forrige
Forrige

Lun salat med perlebyg, bagt squash, kikærter & halloumi

Næste
Næste

Pasta med bagt tomat, peberfrugt & feta