Lun salat med perlebyg, bagt squash, kikærter & halloumi

Den her skønne salat er inspireret af noget jeg spiste sammen med en veninde forleden dag. Smagskombinationerne er så lækre og salaten giver en dejlig mæthed – og så er den perfekt både som frokost og aftensmad.

Vi havde også købt et naanbrød, som vi spiste til og dét inspirerede mig til at lave denne opskrift på fladbrød med hvidløgssmag, som smager himmelsk! (det kan også laves uden hvidløg, hvis ikke du er så vild med det)

Nok til 3-4 personer som side og 2 personer som hovedret.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1/4 af et spidskålshoved

  • 1 dåse kikærter

  • 1 squash

  • 2 dl perlebyg

  • 1 pakke halloumi (200-250g)

  • 1 dåse majs

  • 1 glas kapers

  • 1 grøn peber

  • Ærteskud eller feldsalat

  • En håndfuld dild

DRESSING

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 spsk æblevineddike eller hvidvinseddike

  • Saft af 1/2 citron

  • 1 tsk honning

  • 1 tsk dijonsennep

  • Et presset, lille fed hvidløg

  • Lidt salt

  • Peber

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Hak spidskålen og skær squashen ud i 0,5 cm. tykke skiver.

  3. Vend kikærterne, squashen, majs og kapers i en skål med 2 spsk olivenolie og læg det på en bradepande.
    Gør det samme med spidskålen og placer det for sig selv på bradepanden (det skal tages ud lidt før kikærterne og squashen).

  4. Bag hele herligheden i 30 min. men tag spidskålen ud efter 15 minutters tid eller hvis det begynder at blive brændt.

  5. Efter 15 min. sætter du perlebyggen til at koge.

  6. Steg halloumien på en pande i olivenolie.

  7. Skær i mellemtiden den grønne peber ud i grove tern.

  8. Lav dressingen ved at blande alle ingredienserne til den sammen.

  9. Når alt er færdigt, blandes det hele sammen med dild og ærteskud/feldsalat.

  10. Server med halloumien, hummus og eventuelt det her fladbrød på siden. Det er så skønt et måltid!

Forrige
Forrige

Pizza med syltede & grillede peberfrugter, hvidløg & squash

Næste
Næste

Galette med spinat, svampe & feta