Pasta med bagt tomat, peberfrugt & feta

De sidste par uger har jeg set den her “pasta med feta & tomat” over alt! Og jeg må indrømme, at jeg, med min nyligt opdagede interesse for pastaretter, synes den ser virkelig lækker ud!

Jeg har derfor lavet min egen version af den, hvor jeg har tilføjet både chili, rød peber og timian.
Den har en dejlig cremet konsistens og så smager den lækkert! Min pastaentusiast af en kæreste har i hvert fald godkendt med stor thumbs up!

Nok til 3 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1/2 rød peberfrugt

  • 25 cherrytomater

  • 250 g blok feta (evt. PUCK)

  • 3 små knuste fed hvidløg

  • 2 tsk salt

  • 2 tsk sort peber

  • 1 tsk tørret timian

  • 1/2 frisk rød chili eller 1 tsk tørret

  • 4 spsk olivenolie

  • 350 g af din yndlingspasta / spaghetti

  • Evt. lidt pastavand

  • Frisk basilikum

  • Evt. parmesanost

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Vend peberfrugt og tomater med hvidløg, salt, peber, timian og olivenolien.
    Læg det i et ovnfast fad og placer fetaen i midten. Drys med olie, salt og peber på dén.

  3. Bag hele herligheden i 15 min. ved 200 grader.
    Skru efterfølgende op på 220 grader og bag det i yderligere 15-20 minutter.
    Grøntsagerne og fetaen må godt få noget farve.

  4. Kog i mellemtiden pastaen/spaghettien (følg kogevejledningen på pakken)

  5. Når grøntsager og feta har bagt færdig, maser du det hele sammen til en god sovs.

  6. Rør derefter pastaen i.
    Hvis du synes den skal være lidt mere cremet, kan du tilsætte lidt pastavand ad gangen.

  7. Top det af med frisk basilikum og peber – og eventuelt lidt parmesanost.

Forrige
Forrige

Galette med spinat, svampe & feta