Falafler med rødbede, ingefær og persille

Denne fantastiske opskrift på falafler med rødbede, ingefær, persille, tahin og varme krydderier er en smagfuld fusion af saftige rødbeder, krydret ingefær, frisk persille, lækker tahin og en vidunderlig blanding af varme krydderier.

Rødbederne tilfører en dejlig sødme og en smuk rød farve til falaflerne. Rødbederne er fyldt med antioxidanter og næringsstoffer, der gør retten både velsmagende og nærende.

Den krydrede ingefær, giver en let krydret smag og en forfriskende dimension til falaflerne. Ingefærens karakteristiske aroma skaber en unik og spændende smagsoplevelse.

Den friske persille tilføjer en let bitter smag og en friskhed, der balancerer de krydrede elementer i retten. Tahin, en cremet pasta lavet af sesamfrø, bidrager med sin rige smag og tekstur og binder ingredienserne sammen. Spidskommen blander sig perfekt i falaflerne og giver en intens og varm smagsoplevelse.

Falaflerne med rødbede er lette at tilberede og lav endelig en stor portion nu når du er igang - så kan de nemt fryses ned og tages op på travlere dage.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 30-40 min.
I alt: 40-50 min.

Nok til 30 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 300 g skrællet rødbede

  • 20 g skrællet ingefær

  • 1 dåse kikærter

  • 1 løg

  • 4 fed hvidløg

  • 1 bundt persille

  • 1 tsk spidskommen

  • 2 tsk flagesalt

  • 1 tsk sort peber

  • 1 spsk lys tahin

  • saft af 1 citron

  • 1 tsk bagepulver

  • 6-8 spsk mel

  • 0,5 dl kikærtervand

  • 1 l solsikkeolie*

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Skræl rødbeder og ingefær. Skær rødbeder, ingefær og løg ud i lidt mindre stykker for at hjælpe blenderen på vej. Blend det så med alle ingredienserne, men tilsæt kikærtevandet lidt ad gangen og vurder konsistensen - den skal helst ikke blive alt for blød.

  2. Tilsæt bagepulver og mel til sidst, så du løbende kan smage farsen til.

  3. Sæt så "farsen" i køleskabet i 10-15 min., så den sætter sig.

  4. OBS. Har du ikke en blender, kan du fint rive grøntsagerne eller hakke dem fint.

  5. Varm solsikkeolien op i en gryde så den bliver ca. 160-180 grader varm. Hvis ikke du har et termometer, så test en falafel efter du har varmet olien op i ca. 7-8 min. Olien skal syde og boble omkring falaflen, før den er klar.

  6. Brug et falafeljern eller to skeer til at forme falaflerne og steg så 4-5 falafler i olien ad gangen. Lad dem stege i 3-4 min. eller til de får en flot gylden overflade.

  7. Læg dem efterfølgende på et tallerken med lidt køkkenrulle, så de kan dryppe lidt af.

  8. Server med frisk dild på toppen.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

BAGEPULVER OG MEL Put bagepulver og mel i som det sidste, så du løbende kan smage farsen til.

TILBEREDNING Du kan naturligvis tilberede falaflerne på anden vis en friturestegning. Du kan stege dem på panden i olie eller pensle dem med olie og bage dem i ovnen. Ca. 30 min ved 200 graders varmluft. Sørg for at vend dem undervejs.

SOLSIKKEOLIE Gem flasken til solsikkeolie, så du kan hælde olien tilbage efter du er færdig. HUSK DOG at olien skal være KØLET AF. Derefter kan du fylde flasken og smide den ud.

Forrige
Forrige

Veggiedelle med aubergine, ricotta og mandler

Næste
Næste

Porredeller med chili & persille