Galette med fennikel, skalotteløg, porre og salvie

Så er der endnu en ny version af en af mine yndlings hverdagsretter - galetten! Galetter en slags tærte, der ikke er bagt i en form og du kan lave dem med færdiglavet tærtedej, som du kan købe i et supermarkedet, eller du kan lave din egen ved at følge nedestående opskrift - det tager kun 5 min. at røre sammen og den er klar til brug med det samme.

Denne galette er en vidunderlig blanding af smagfulde grøntsager og krydderurter, som giver en kompleks og lækker smag. Opskriften indeholder skalotteløg, fennikel, porre og salvie, som alle er rigt på vitaminer og mineraler, der er vigtige for vores krop.

Disse ingredienser rummer ikke alene skønne sundhedsmæssige fordele for vores krop, men de smager også fantastisk sammen i denne galette. De sødmefulde og saftige skalotteløg, den delikate smag af fennikel, den friske smag af porre og den krydrede salvie skaber en fantastisk kombination af smagsoplevelser.

Hvis du ikke er så vild med løg, kan du bruge fennikel eller kartofler i stedet for.

Husk du altid kan se videoer af opskrifterne på min Instagram her.
Det kan være hjælpsomt at se, hvordan maden bliver tilberedt.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 30-35 min.
I alt: 45-50 min.

1 stor galette
Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 1 dl vand

  • 1 tsk salt

  • 0,5 dl olivenolie

  • 2 dl hvedemel

  • 1,5 dl fuldkornshvedemel, grahamsmel eller ølandshvedemel 

FYLD

  • 2 porre

  • 1 fennikel

  • 3-4 skalotteløg

  • 6-8 salvie blade

  • 3 fed hvidløg

  • Olivenolie

  • 1-2 spsk æblevineddike

  • 1 spsk honning

  • 1-2 tsk salt

  • 1 tsk tørrede chiliflager

  • Peber

  • 4-5 spsk creme fraiche eller skyr

  • 1 håndfuld frisk afskåret dild

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Lav dejen først ved at rør vand og olivenolie sammen. Tilsæt så mel lidt ad gangen og salten til sidst. Rør eller ælt dejen godt sammen i et par minutter til det bliver en fast kugle.

  2. Skær porrerne ud i chunks af 2-3 cm., halver skalotteløgene og skær fenniklen ud i skiver af 0,5-1 cm. Skær hvidløgene ud i store chunks. Fordel det eventuelt på to pander.

  3. Steg alle tre dele i godt med olivenolie et par minutter. Drys så med salt og chiliflager og tilsæt æblevineddike, honning, salvieblade og hvidløg.

  4. Sæt låg på panden(panderne), skru lidt ned for varmen og lad det stege/simre i 5-10 min.

  5. Tænd for din ovn på 200 graders varmluft.

  6. Rul dejen ud så den er 0,3-0,5 cm tyk. Prik rundt med en gaffel og smør så creme fraichen/skyren ud, så 2 cm af kanten er fri.

  7. Når grøntsagerne er stegt færdigt fordeler du dem i et smukt mønster og bukker kanterne ind.

  8. Bag galetten i 30-35 minutter, top af med lidt dild når den er færdig og spis en skøn salat på siden.

  9. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Bürek med spinat, feta & dild

Næste
Næste

Åbne tærter med kartoffel, pesto, ost og artiskokker