Åbne tærter med kartoffel, pesto, ost og artiskokker

Disse åbne tærter med kartoffel, pesto, ost og artiskokker er en smagfuld og lækker ret, der vil fortrylle dine smagsløg. Den sprøde tærtebund, kombineret med sprøde kartoffelskiver, aromatisk pesto, smeltet ost og saftige artiskokker, skaber en vidunderlig smagsoplevelse.

Kartofler giver en skøn smag og har en sprød tekstur. Pestoens krydrede basilikumsmag giver et friskt pift, mens den smeltede ost bidrager med en lækker, saltet smag. De marinerede artiskokker tilføjer en unik smagsdimension, der balancerer rettens smagsprofil.

Disse åbne tærter er nemme at tilberede og kan tilpasses efter dine præferencer. Du kan bruge forskellige typer kartofler, eksperimentere med forskellige skal oste og tilføje ekstra ingredienser som soltørrede tomater eller oliven for at tilføre endnu mere smag. Du kan også tilføje flere friske krydderurter som dild eller persille for at forstærke smagsoplevelsen.

Server disse åbne tærter som en lækker aftensmad, til frokost eller som en del af en buffet. Følg denne nemme opskrift og lav dine egne åbne tærter med kartoffel, pesto, ost og artiskokker.

Det er en skøn ret, der er nem at tilberede, så den egner sig både til hverdage og weekender. Nyd den eventuelt med en skøn salat på siden.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 30 min.
Ialt: 45 min.

Nok til 2 mindre tærter (4 personer)

HVAD SKAL DU BRUGE:

Tærtebund

  • 1 dl vand

  • 1 tsk salt

  • 0,5 dl olivenolie

  • 2 dl hvedemel

  • 1,5 dl fuldkornshvedemel, grahamsmel eller ølandshvedemel

FYLD

  • 200 g laktosefri fraiche

  • 8 tsk grøn pesto

  • 150-200 g revet ost (evt. vegansk)

  • 8 kartofler

  • 300 g marinerede artiskokker i glas

  • Olivenolie

  • Salt

  • Peber

  • Frisk basilikum eller lign. til topping

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Opløs salten i vandet, tilsæt olien og rør det godt sammen i en skål.

  3. Tilsæt så melet lidt ad gangen. Begynd med at rør med en ske, men efterhånden som dejen bliver mere og mere "tør" kan du begynde at ælte den sammen med hænderne - eventuelt ude på bordet.

  4. Ælt dejen godt sammen i 5 minutters tid og lad den stå og trække i 5-10 min.

  5. Skær i mellemtiden kartofler ud i tynde skiver.

  6. Drys lidt mel på bordet og rul så dejen ud og put den i dit tærtefad. Husk at prik hul i den med en gaffel inden du putter fyld på.

  7. Smør bundene med fraiche, 2 tsk pesto og drys med et godt lag revet ost.

  8. Fordel så kartoffelskiverne og artiskokkerne ud over.

  9. Drys med olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen i 20-30 min. Det er forskelligt fra ovn til ovn, så hold gerne øje med, at de ikke bliver for brændte.

Forrige
Forrige

Galette med fennikel, skalotteløg, porre og salvie

Næste
Næste

Galette med ricotta, spinat og fennikel