Bürek med majs, ramsløg og feta
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Bonduelle
Sprød forårsbürek med crispy majs, ramsløg og cremet feta. Den her bürek er en skøn blanding af sæsonens friske smage – en sprød, gylden filodej fyldt med spinat, ramsløg, cremet feta og søde, let ristede majs fra Bonduelle. Bürekken er perfekt som et vegetarisk hovedelement, som du kan servere og nyde med en salat på siden.
I den her opskrift spiller Bonduelles crispy majs en hovedrolle. De er kendt for deres naturlige sødme og saftige sprødhed og når majsene steges let på panden, får de en let karamelliseret smag, der skaber en perfekt balance i fyldet.
Den intense smag af ramsløg tilfører en frisk, grøn smag, som giver fyldet en forårsagtig lethed. Ramsløg er i sæson i det tidlige forår og har en mild hvidløgsnote, der passer perfekt til den salte og cremede fetaost.
Bürekken formes som en smuk spiral, hvor de tynde og sprøde lag filodej omfavner det saftige fyld. Hver bid giver en tilfredsstillende knas, der tydeliggør den lækre kontrast mellem den sprøde kant og det bløde, smagfulde fyld.
Bürek er ideel til meal prep, da den kan forberedes på forhånd og blot lunes i ovnen ved servering. Server den med en frisk salat og en cremet dip for et fuldendt måltid.
Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 60 min.
I alt: 1,5 t.
1 stor bürek (nok til 4 pers.)
HVAD SKAL DU BRUGE:
FYLD
1 løg
2 fed hvidløg
500 g frossen helbladet spinat
3 dåser Bonduelle majs a 150 g
80 g ramsløg (2 store håndfulde)
200 g feta (gerne gede- eller fårefeta)
1-2 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk tørret chili
Olivenolie
ANDET
6-7 ark filodej
Olivenolie
Et par spsk karse
1-2 spsk ristede sesamfrø
HVORDAN LAVER DU DEN:
Læg filodejen ud på bordet, så den kan tø op. Lav fyldet i mellemtiden.
Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.
Hak løget og steg det sammen med de pressede fed hvidløg i olivenolie i en gryde.
Tilsæt frossen spinat. Læg et låg på og tø det op under jævnlig omrøring.
Dræn i mellemtiden majsene for væske og steg dem i olivenolie på en pande i 5-7 min. til de begynder at gyldne.
Når spinaten er tøet op og al væsken er tæt på at være fordampet, sluk da for varmen, tilsæt grofthakket ramsløg, stegte majs, salt, peber, chili og feta og rør rundt.
Fordel 2-3 spsk fyld på den lange led i toppen af et ark filodej. Det gør ikke noget, at der er “huller” uden fyld. Rul så arket sammen til en lang “pølse”, sno den helt sammen som en snegl og placer den i midten af bagepladen (eller en rund bageform). Vi brugte en Ø25 cm.
Rul de resterende ark sammen som lange pølser og sno dem rundt om den midterste snegl.
Pensl til sidst med olivenolie og bag den i 55-60 min.
Server den med en skøn salat på siden. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
FORBEREDELSE Du kan sagtens lave bürekken på forhånd. Den skal blot varmes op inden servering.
LAKTOSEFRI Brug laktosefri feta for en laktosefri version.
FETA Brug en god kvalitetsfeta for den bedste smag. Hvis du ikke kan lide feta, kan du erstatte den med en anden type ost, som du foretrækker.