Barer med dadler, chokolade, peanutbutter, appelsin & ristede mandler

Den her snack plejer jeg at lave, hvis jeg trænger til en lidt sundere snack op ad eftermiddagen eller efter aftensmaden. Barerne har både en afstemt sødme fra dadler og abrikoser, en crunch fra de ristede mandler, lidt salt fra peanutbutteren og en friskhed fra appelsinen. Den rummer alle elementer og jeg synes virkelig den smager dejligt! Den er nem at lave og så holder den i lang tid.

Nok til 20 store stykker

HVAD SKAL DU BRUGE:

FØRSTE LAG

  • 14 udstenede bløde dadler

  • 2 dl havregryn

  • 0,5 dl mandler

  • 1 spsk kakao

  • 1 knivspids salt

  • 1 spsk appelsinsaft

  • 2 spsk vand

ANDET LAG

  • 1 dl ristede mandler

  • 90 g grofthakkede tørrede abrikoser

TREDJE LAG

  • 120 g chokolade (min. 47%)

  • 1,5 tsk plantesmør

  • 1,5 tsk peanutbutter

  • Skal af 1/2 appelsin

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Begynd med at rist 1 dl mandler på panden ved høj varme, men rør godt rundt i dem så de ikke brænder på.

  2. Rist dem i et par minutter til de har fået en fin gylden farve. Stil dem så til side

  3. Til første lag blender du dadler, havregryn, mandler (ikke de ristede), kakao, salt, appelsinsaft og vand sammen til en ensartet masse.

  4. Tryk det ud i bunden af en tupperware, så det dækker hele bunden. Hav eventuelt et stykke bagepapir under. Sæt det så i køleskabet.

  5. Til andet lag hakker du blot de tørrede abrikoser og de ristede mandler fint og fordeler dem ud over første lag. Sæt det så i køleskabet.

  6. Til tredje lag smelter du chokolade, plantesmør og peanutbutter sammen i en lille gryde ved meget lav varme.

  7. Fordel efterfølgende massen ud over andet lag og riv appelsinskallen henover. Sæt det nu i køleskabet nogle timer så hele herligheden sætter sig ordentligt. Enjoy!

Forrige
Forrige

Sunde ispinde med bær