Salat med halloumi, blommer, akaciehonning, pistacienødder og chili

Salat med halloumi, blommer, akaciehonning, pistacienødder og chili. En skøn sammensætning af søde, salte og krydrede smagsnuancer. Den salte halloumi bliver sprødstegt og kombineres med saftige blommer, honningens delikate sødme og et strejf af varme fra den friske chili. Pistacienødderne tilfører et knasende element, der afrunder salaten og giver en skøn balance. En skøn salat til både frokost og aftensmad.

Halloumiens salte og milde smag fremhæves, når den bliver stegt gylden og sprød. Dens faste struktur gør den perfekt i salater, hvor den tilføjer både fylde og en salt kontrast til de søde blommer og honningen. Blommerne tilføjer en naturlig sødme og en let syrlig friskhed, som passer godt sammen med halloumiens saltede noter og akaciehonningens sødme. Honningen tilfører en blid sødme, der komplimenterer de andre ingredienser virkelig godt. Dens flydende tekstur fungerer godt som dressing, der binder smagsnuancerne sammen og giver salaten en dybde af sødme. De ristede pistacienødder tilfører en sprød tekstur, som giver en ekstra dimension til salaten. Deres lette salt og knas står perfekt til halloumien, blommerne og akaciehonningen. Så er der chilien, som bringer varme til retten og tilfører et krydret pift, som løfter smagsoplevelsen. Den spiller op til honningens sødme og giver salaten kant og karakter.

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5-10 min.
Tilberedningstid: 5-10 min.
I alt:
 10-20 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 75 g rucola

  • 75 g spinat

  • 250 g halloumi

  • 6 store blommer

  • En håndfuld ristede pistacienødder

  • 1 rød chili

  • En stor håndfuld basilikumblade

  • 3-4 spsk olivenolie

  • 1 spsk akaciehonning 

  • 2-3 spsk kirsebær- eller æbleeddike 

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Skær halloumien ud i skiver af 0,5 cm. tykkelse og steg dem på en pande i olivenolie.

  2. Rist i mellemtiden pistacienødderne let på en pande, hvis ikke de allerede er ristede.

  3. Halver blommerne, fjern stenene og skær den evt. lidt tyndere ud, hvis du har fået fat i store blommer.

  4. Skær også chilien tyndt ud.

  5. Saml så salaten ved at blande alle ingredienserne sammen smag til med olivenolie, honning og eddike. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Salaten er naturlig glutenfri.

LAKTOSEFRI Ønsker du en laktosefri salat kan du bruge laktosefri halloumi.

Forrige
Forrige

Salat med fennikel, grape, halloumi, mynte, kaki og pinjekerner

Næste
Næste

Græskarsalat med crispy linser, feta, basilikum og dild