Salat med bagte rodfrugter, urtehummus, feta og sprøde linser
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Whiteaway
Den her vintersalat kombinerer skønne rodfrugter med en cremet krydderurtehummus og knasende sprøde linser, der tilsammen skaber en fyldig og smagfuld salat. De bagte rodfrugter tilfører en naturlig sødme og varme, mens den friske krydderurtehummus og de sprøde linser tilfører både smag og tekstur. Fetaen tilfører en skøn saltet smag og timianen på toppen løfter retten og gør den både farverig og aromatisk – en perfekt ret til kolde vinterdage.
Brug en blanding af rodfrugter for at skabe en smuk farvepalet og en varieret smagsprofil. Vi har brugt rødbeder og søde kartofler, hvilket er så skøn en kombination. Ved bagning karamelliseres rodfrugterne og udvikler en naturlig sødme og en fyldig, jordagtig smag, som danner basen i salaten. En hjemmelavet hummus tilsat friske krydderurter som mynte og timian giver en cremet base, der tilfører friskhed til retten og står i kontrast til rodfrugternes sødme. Sprødbagte linser tilføjer en knasende tekstur og et proteinrigt element, som gør salaten mere mættende. Linserne kan bages, indtil de bliver gyldne og sprøde – perfekt som topping. Frisk timian drysses på salaten for en subtil, urteagtig smag, som harmonerer med rodfrugternes sødme og hummusens friskhed. Fetaen giver en skøn saltet smag og en cremet fornemmelse, som komplimenter både de bagte rodfrugter og de sprøde linser rigtig skønt.
Den her vintersalat med bagte rodfrugter, krydderurtehummus og sprøde linser toppet med timian er en fyldig og smagfuld ret, der kombinerer sødme, cremethed og knasende tekstur.
Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 5-10 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt: 35-40 min.
Nok til 3-4 pers. som side
HVAD SKAL DU BRUGE:
5-6 rødbeder
3 søde kartofler
1 dåse beluga- eller grønne linser
Olivenolie
Salt og peber
Rosmarin
HUMMUS
1 dåse kikærter
0,5-1 dl kikærtevand
2-3 spsk lys tahin
1/4-1/2 tsk spidskommen
Saft af 1-1,5 citron
Salt
Et par isterninger
4-5 stilke timian
5-6 mynteblade
TOPPING
Et par spsk feta
Timian til topping
Ekstra olivenolie
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.
Skræl dine rødbeder og søde kartofler og skyl linserne i en si i koldt vand.
Sæt skiven med “risten” på den store foodprocessor og kør så rødbederne og de søde kartofler igennem, så de bliver til små kvadrater.
Vend dem i olivenolie, salt, peber og en stilk rosmarin i et ovnfast fad.
Vend også de skyllede linser i olivenolie og salt i et seperat ovnfast fad.
Bag rodfrugterne i 30 min. og linserne i 15-20 min.
Lav i mellemtiden hummusen ved at blende alle ingredienserne sammen i den store foodprocessor - smag til med krydderurter og citron.
Smør så hummusen ud på et serveringsfad, anret med de bagte rodfrugter ovenpå og top med sprøde linser, feta, frisk timian og lidt ekstra olivenolie. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
GLUTENFRI Retten er naturlig glutenfri.
LAKTOSEFRI Ønsker du en laktosefri version kan du enten udelade fetaen eller bruge en laktosfri én.
RODFRUGTER Du kan bruge hvilke som helst rodfrugter du ønsker som fx pastinakker, kartofler, jordskokker eller gulerødder.