Melonsalat med fennikel, grape, ristede mandler, rucola og korianderdressing

Du prøve denne friske melonsalat med fennikel, grape, ristede mandler, rucola og korianderdressing. Salaten er den perfekte kombination af sødmen fra melonen, skarpheden fra grape og fennikel, og den sprøde tekstur fra de ristede mandler - og så vendt i korianderdressingen med honning og chili. Den er perfekt som side til veggie-deller, tærter eller tungere salater.

Den saftige og søde melon går perfekt med de andre, mere skarpe smagsprofiler i retten. Melonens saftige tekstur giver en forfriskende kontrast til de sprøde elementer i salaten. Fenniklen tilføjer en let anis-smag, som giver en overraskende og delikat smagsdybde. Fennikelens sprødhed skaber også en god balance til melonens blødere tekstur. Grapefrugtens bitre og syrlige noter tilføjer en skarp smagskontrast, der løfter retten og tilføjer friskhed. De saftige og let bitre grape-fileter bryder sødmen fra melonen og giver salaten et raffineret twist. Mandlerne tilføjer en dejlig sprødhed og deres ristede smag komplementerer de friske ingredienser så godt og tilføjer også en skøn dybde af smag. Rucolaens pebret og lidt bitre smag spiller smukt op mod melonens sødme og grapens syrlighed. Korianderdressingen, lavet af frisk koriander, olivenolie, chili og lidt honning, tilføjer en aromatisk og let krydret dimension til retten. Dressingen binder de forskellige smagsprofiler sammen og gør salaten til en virkelig vidunderlig smagsoplevelse.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 5-10 min.
I alt:
 10-15 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1/2 honning-, cantaloupe- eller grøn honningmelon

  • 1/2 fennikel

  • 1 grape

  • 2 spsk mandler

  • 2 håndfulde rucola

KORIANDERDRESSING 

  • 4 spsk olivenolie

  • 1-2 spsk æbleeddike 

  • En håndfuld koriander

  • 1-2 tsk honning

  • 1 tsk chiliflager

  • Salt og peber 

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Tørrist mandlerne på en pande til de får en gylden overflade. Stil dem til side.

  2. Skær skrællen af melonen, fjern kernerne og skær så melon og fennikel i tynde skiver.

  3. Filetér derefter grapefrugten og hak mandlerne groft.

  4. Blend ingredienserne til korianderdressingen sammen med en stavblender eller i en lille foodprocessor.

  5. Bland så melon, fennikel og grapefrugt sammen med korianderdressingen i en stor skål. Vend derefter rucolaen i.

  6. Anret på et serveringsfad toppet med ristede mandler og lidt friske korianderblade. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

TILSÆT OST Ønsker du en saltet tilføjelse kan du smuldrer lidt feta eller gedeost over for en cremet og saltet dimension.

TILSÆT MERE GRØNT Du kan også tilsætte avocado eller agurk for ekstra tekstur og smag.

Forrige
Forrige

Bagte gulerødder med kikærter, balsamico glace, feta, basilikum og croutoner

Næste
Næste

Spidskålssalat med avocado dressing, sprøde majs og pinjekerner