Rucola med sød kartoffel, chili, mozzarella & ristede kerner

Der er intet bedre end at spise en smuk, velsmagende salat - og denne salat har det hele! Sødmen fra kartoflerne og mozzarellaen, der er opvejet af det bitre fra ruccolaen og det stærke fra chilien - og så lige toppet med de ristede kerner. Den smager bare så fantastisk! Prøv den!

Nok til 3-4 personer

HVAD SKAL DU BRUGE: 

  • 75 g ruccola

  • 1 stor sød kartoffel

  • Små mozzarellakugler

  • 1 spsk solsikkekerner

  • 1 spsk sesamfrø

  • Chiliolie

  • Chiliflager

  • Lidt citronsaft

HVORDAN LAVER DU DEN: 

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Skær den søde kartoffel ud på den korte led i skiver af ca. et par millimeter.

  3. Læg skiverne på en bageplade, så de ikke overlapper hinanden og drys med lidt olivenolie og salt.

  4. Bag skiverne i 25-30 minutter alt afhængigt af hvor tykke skiverne er. Hold øje med dem, så de ikke brænder på, men de må gerne få lidt farve.

  5. I mellemtiden vender du ruccolaen i chiliolie (afstem efter hvor stærk den er) og et squish citronsaft.

  6. Rist solsikkekerner og sesamfrø på en tør pande indtil de bliver dejligt gyldne.

  7. Når de søde kartoffelskiver er færdige, skal de lige køle lidt af, så de bliver crispy.Vend dem så med ruccolaen og mozzarellaen og top af med de ristede kerner og frø (og evt. lidt chiliflager). Hvis der er for mange kartofler, kan I nemt bare spise dem som "chips" på siden evt. drysset med lidt chiliolie eller chiliflager.

Forrige
Forrige

Salat med quinoa, bagte edamame bønner & avocado