Salat med grillet halloumi, grillet tomat, brune ris, ærter og chiliolie

Lækker salat med brune ris, ærter, chiliolie, grillede tomater, grillet halloumi og bredbladet persille. Denne sprøde og smagfulde salat kombinerer de næringsrige brune ris med saftige ærter, pikant chiliolie, grillede tomater, fyldig grillet halloumi og frisk bredbladet persille.

De brune ris tilføjer en sund og nærende base til salaten samt en nøddeagtig smag og et let bid, hvilket gør salaten både mættende og velsmagende.For at tilføje et friskt element inkluderer vi saftige ærter, der tilfører en sødlig smag og en sprød tekstur til salaten. Ærterne er en fantastisk kilde til fiber og giver en naturlig sødme til retten.

Chiliolien tilfører en krydret og aromatisk smag til hvert enkelt bid. Chiliolien er med til at løfte smagsoplevelsen og tilføjer en spændende dimension til salaten.

Som en vidunderlig kontrast til de andre ingredienser bringer de grillede tomater en sød og røget smag til retten. De tilfører en saftighed og intensitet, der gør salaten mere kompleks og velsmagende. For at tilføje en cremet og salt smag inkluderer vi grillet halloumi. Den grillede halloumi tilfører en unik og delikat smag, der går perfekt i spænd med de andre ingredienser i salaten. Salaten er toppet med frisk bredbladet persille for at tilføje en skøn friskhed.

Jeg har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som er handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt: 40 min.

Nok til 4 pers

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 4 dl brune ris

  • 16 san marzano tomater

  • 2 håndfulde ærter*

  • 1 hoved hjertesalat

  • 400-500 g halloumi

  • 3-4 spsk crispy chili oil (se billede her, kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder)

  • 1 håndfuld bredbladet persille

  • Olivenolie

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Kog risene efter anvisning på pakken. Forbered de resterende ingredienser i mellemtiden.

  2. Skær halloumien ud i skiver på ca. 1 cm og vend skiverne og tomaterne i olivenolie.

  3. Grill begge dele, mens risene koger. Det er forskelligt fra grill til grill hvor lang tid halloumien og tomaterne skal have, så hold godt øje med dem.

  4. Når risene er kogt færdig vender du dem i crispy chili oil og et par skefulde olivenolie. Smag til om der skal mere i.

  5. Skær hjertesalaten ud i grove stykker og vend det og ærterne i sammen med risene.

  6. Server med grillede tomater og halloumi og top af med bredbladet persille.

  7. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

ÆRTER Du kan både bruge friske og frosne ærter. Bruger du frosne ærter, blancher dem da i en skål et par minutter inden du rør dem i salaten.

Forrige
Forrige

Falafler med edamamebønner, grønkål, rødbedehummus og avocado

Næste
Næste

Salat med quinoa, gulerødder og hummus