Bagte auberginer med stegte perlebyg, bredbladet persille, kornblomst, mozzarella og oliven 

Lækker og nem opskrift på en måltidssalat med bagte auberginer, stegte perlebyg, frisk bredbladet persille, delikate kornblomster, cremet mozzarella og intense kalamataoliven.

En vidunderlig kombination af auberginens møre, bløde tekstur og intense smag. Serveret sammen med den stegte perlebyg, der tilføjer en skøn rustik karakter til retten. Den stegte perlebyg bidrager med en tilfredsstillende tyngde og fyldig smag til hvert eneste bid.

Persillens friske og urteagtige noter tilføjer en skøn friskhed, der løfter smagene og giver retten en pikant og forfriskende karakter.

Mozzarellaen skaber en vidunderlig kontrast til de andre ingredienser. Den cremede, silkebløde konsistens og den milde smag komplimenterer salaten så godt.

Kalamataolivenene er som små smagsbomber. Deres intense og salte smag tilfører en skøn dybde og en kraftfuld karakter til retten.

De delikate blå kornblomster på toppen tilføjer et visuel og aromatisk pift med deres blå skønhed og subtile blomsteraroma.

Denne smagsfulde måltidssalat med bagte auberginer med stegte perlebyg, bredbladet persille, kornblomster, mozzarella og kalamataoliven er en skøn, nem og hurtig ret at lave til frokost, som let aftensmad eller som tilbehør til en aftensmad.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25 min.
I alt: 35 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 200 g perlebyg 

  • 1 aubergine

  • 1 hvidløg

  • 1 spsk honning

  • 1 spsk æblevineddike

  • Olivenolie

  • Salt

  • Peber 

  • 1 bøfmozzarella

  • 10 kalamataoliven

  • En håndfuld bredbladet persille

  • Lille håndfuld tørret kornblomst 

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Skær auberginen i skiver af ca. 1 cm. Vend skiverne i oliveolie og salt, fordel dem på en bageplade så de ikke overlapper hinanden og bag dem så ved 220 graders varmluft i 20-25 min. 

  3. Kog perlebyggen i mellemtiden efter anvisningen på pakken.

  4. Steg derefter et presset fed hvidløg i olivenolie på en pande, tilsæt honningen og så perlebyggen. Tilsæt derefter æblevineddike, salt og peber.

  5. Udsten kalamataolivenerne, hak persillen groft og riv bøfmozzarellaen i mindre stykker.

  6. Vend det hele sammen med bagte auberginer og stegt perlebyg og pynt med blå, tørrede kornblomster.

  7. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Bagte rødbeder på bund af ricottacreme, toppet med rugbrødsknas og timian

Næste
Næste

Quinoasalat med syltede peberfrugter, bagte gulerødder og dild