Stegt spidskål på bund af rødbedehummus toppet med grønkålschips og rugbrødsknas

Denne opskrift på stegt spidskål på en cremet bund af rødbedehummus, toppet med sprøde grønkålschips, rugbrødsknas og basilikumolie samt delikate tørrede blå kornblomster, er både velsmagende, nem at lave og en sand fryd for øjet.

Den stegte spidskål giver en dejlig, let røget smag og en skøn sprødhed til retten.

Rødbedehummusen er en farverig base for retten, der er fyldt med smag og tilfører et strejf af sødme og en skøn cremethed.

De sprøde grønkålschips giver retten en knasende dimension og er fyldt med smag og næringsstoffer.

Rugbrødsknaset er som små smagsbomber. Deres dybe smag og knasende tekstur er, sammen med de sprøde grønkålschips, en skøn kontrast til den cremede rødbedehummus.

Basilikumolien binder hele smagsbilledet sammen med sin friske aroma og smag, men hvis ikke du lige har basilikumolie stående, kan du også bruge en skøn olivenolie.

Slutteligt tilfører de tørrede blå kornblomster en skønhed og en delikat aroma til retten.

Denne opskrift er mere end blot en kombination af ingredienser; det er en smuk komposition af smagsnuancer og teksturer. Prøv vores opskrift i dag og lad dig forføre af denne skønne symfoni.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15-20 min.
Tilberedningstid: 40-45 min.
I alt: ca. 1 t.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 spidskålshoved

  • 100 g grønkål

  • Salt og peber

  • Olivenolie

  • 4 spsk smør

HUMMUS

  • 400 g rå rødbede

  • 1 tsk honning

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 fed hvidløg

  • 1 dåse kikærter

  • 0,5-1 dl kikærtevand

  • 2-3 spsk lys tahin

  • Saft af 1/2-1 citron

  • Salt

RUGBRØDSKNAS

  • 4 skiver rugbrøds

  • Lidt olivenolie

  • Salt

ANDET

  • Evt. tørrede kornblomster

  • Frisk afskåret dild

  • Evt. basilikumolie

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Start med at lav rødbedehummusen. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skær rødbederne ud i halve skiver af 1,5 cm tykkelse. Vend dem i honning, 1 spsk olivenolie og lidt salt. Skær hvidløget ud i 4 stykker, som nemt kan tages fra, læg dem ved rødbederne og bag dem ved 200 graders varmluft i 30 min. De er færdige når du nemt kan stikke en kniv igennem - jo blødere, jo mere cremet en hummus.

  3. Læg samtidig grønkålen og rugbrødet på en bageplade med olivenolie - massér olivenolien godt ind i grønkålen og spred så kålen ud over bagepladen. Drys olivenolie ud over rugbrødet. Bag grønkål og rugbrød i 10-15 min. men tjek undervejs, at det ikke bliver for brændt. Lad begge dele køle af efterfølgende

  4. Lad også rødbederne køle af et par minutter, når de er færdige og fjern hvidløgene (eller lad dem blive - your choice).

  5. Blend derefter med 2 spsk olivenolie, kikærter, kikærtevand (lidt ad gangen), tahin, citronsaft og salt (smag til). Tilpas mængden af kikærtevand, olie og citron til du har den rette konsistens - og husk at smag til undervejs!

  6. Skær spidskålen ud i 4 kvarte og steg dem i olivenolie og smør på begge skæreflader ved mellemhøj varme (7/9). Se tips i opmærksomhedspuknter.

  7. Lav rugbrødsknasen ved at blende rugbrødene med lidt salt til det får en grov tekstur.

  8. Smør rødbedehummusen ud på bunden af et fad, anret de stegte spidskål ovenpå, drys med det sprøde bagte grønkål, det sprøde rugbrødsknas, afskåret dild og evt. basilikumolie og tørrede kornblomster.

  9. Smag til med salt og hvis du ikke har basilikumolie stående, så giv det et godt splash af en god olivenolie.

  10. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

RØDBEDEHUMMUS Hvis du har noget rødbedehummus til overs kan du gemme det i køleskabet i op til 4 dage.

SPIDSKÅL Steg dem ved mellemhøj varme, så de ikke bliver brændte for hurtigt. Hele kålen skulle gerne nå at blive “dampet lidt” så kålen bliver blødere. Du kan evt. lægge et låg over, så de bliver dampet lidt, men pas på at de ikke bliver for bløde.

Forrige
Forrige

Bagte grøntsager med bagte kikærter, rød pesto, grøntkål & feta

Næste
Næste

Panerede squash med tomat, feta og persille