Sandwichplatte med æggesalat, kikærtetun og agurkesandwich

Den her smukke sandwichplatte byder på en lækker kombination af cremet æggesalat, smagfuld kikærte“tun” og den klassiske agurkesandwich med ricotta og ramsløg. Som en ekstra finesse serveres sprøde radiser dyppet i aromatisk urtesmør – en lille luksus, der løfter hele oplevelsen.

Platten er ideel til påskefrokosten, en brunch, en let frokost eller som en del af et hyggeligt afternoon tea-bord. Med en kombination af silkebløde, friske og cremede teksturer får du en sandwichoplevelse ud over det sædvanlige.

Serveringen er perfekt til gæster med de små, delikate sandwiches med masser af smag. Sandwichene er lækre og varierede med deres te forskellige slags fyld, så der er lidt for enhver smag og så er den nem at forberede.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 10-15 min.
I alt:
 40-45 min.

Nok til 12 små sandwiches

HVAD SKAL DU BRUGE:

ANDET

  • 24 mindre skiver brød

ÆGGESALAT

  • 2 hårdkogte æg

  • 1,5 creme fraiche

  • 1 tsk sennep

  • 1 tsk kapers

  • 1/2 tsk karry

  • Et nip gurkemeje

  • Salt og peber

  • 1-2 tsk karse 

KIKÆRTE”TUN”

  • 240 g kikærter

  • 1/2 rødløg

  • En lille håndfuld dild, persille eller purløg

  • 3-4 spsk creme fraiche

  • 4-5 skiver jalapeños

  • Salt og peber

  • Squish citron

  • Evt. 1 tsk god olivenolie

AGURKESANDWICH

  • 1 agurk revet i tynde strimler

  • 250 g ricotta

  • 4 hele ramsløgsblade

  • Skal af 1/2-1 øko citron

  • Salt og peber

RADISER MED URTESMØR

  • 1-2 bundter radiser

  • 3-4 tsk basilikum-, koriander, persille- eller en anden grøn urteolie (brug evt. 1/3 af denne opskrift)

  • 100 g smør

  • Salt og peber til topping

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Skær skorperne af brødet (gem dem og brug dem som brødcroutoner til en salat).

  2. Kog æggene til æggesalaten i 8-9 min. afhængig af størrelsen. Lad dem køle af og rør dem så sammen med resten af ingredienserne og smag til.

  3. Mos kikærterne sammen med finthakket rødløg og krydderurter. Rør det derefter sammen med resten af ingredienserne og smag til.

  4. Rør ricotta sammen med citronskal, salt og peber og riv agurken med en kartoffelskræller så du får lange tynde skiver.

  5. Fordel så fyldet mellem brødskiverne og anret dem som på billedet - eller som du ønsker. Velbekomme!

RADISER MED URTESMØR

  1. Vask radiserne grundigt og læg dem i iskoldt vand.

  2. Skær smørret ud i små stykker, læg det i en beholder, der går i mikrobølgeovnen og giv det 10 sek a 3-4 omgange. Rør rundt i mellem og stop når konsistensen er lidt akkurat flydende. Rør så urteolie i til du har en smuk grøn farve.

  3. Dyb radiserne ned i urtesmørret og læg dem på dit anretningsfad. Læg dem på køl indtil de skal serveres. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

RADISER Er radiserne lidt slatne, fortvivl ej. De vil blive friske og sprøde når de har ligget i iskoldt vand lidt tid.

URTEOLIE Du kommer med garanti til at have for meget hvis du laver den selv, men så kan du opbevare den og bruge til andre skønne ting.

Næste
Næste

Pinsa med stegte squash, artiskokker, ramsløgspesto, ricotta og ristede pinjekerner