Måltidssalat med grønkål, bagte rodfrugter, bælgfrugter og ingefærvinaigrette 

Den her skønne, nemme opskrift kombinerer sprøde grønkål, bagte rodfrugter, sprøde kikærter, grønne linser og en velsmagende ingefærvinaigrette. Dette måltid er både velsmagende og propfyldt med vitaminer, proteiner og sunde ingredienser.

Grønkålen er hjørnestenen i denne salat, og dens sprødhed tilfører en dejlig kontrast til de øvrige ingredienser - og så er det propfyldt med vitamin A, B, C, E og K.

De bagte rodfrugter er som små smukke og mættende smagsbomber. Deres naturlige sødme og fyldige smag skaber en perfekt harmoni med grønkålen.

De sprøde kikærter tilfører en lækker knasende tekstur til retten og er fyldt med protein.

De grønne linser tilføjer en god mæthed og en dejlig nøddeagtig smag til salaten og så er de, ligesom kikærterne, en god kilde til protein.

Grønkålen, de bagte rodfrugter, kikærterne og linserne er vendt i en vidunderlig ingefærvinaigrette. Den friske ingefær og vinaigretten binder ingredienserne godt sammen og tilfører en smagfuld friskhed til salaten.

Denne måltidssalat med grønkål, bagte rodfrugter, kikærter, grønne linser og ingefærvinaigrette er perfekt som en let aftensmad, som frokostsalat eller som en side salat til dine tærter, galetter, veggie-deller eller sågar som fyld i eksempelvis pitabrød.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 30-40 min.
I alt:
 35-45 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 kg rodfrugter

  • 1 dåse kikærter

  • 160 g grønne linser

  • Grønkål

INGEFÆR VINAIGRETTE

  • 2 tsk honning

  • 2 tsk dijonsennep

  • 4 spsk olivenolie

  • 3 spsk æblevineddike

  • 2x2 cm revet ingefær

  • Salt

  • Peber

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft og sæt vand til at koge til linserne.

  2. Skræl rodfrugterne og skær dem ud i store chunks.

  3. Vend dem i olivenolie, salt og peber samme med kikærterne på en bageplade og bag det i 30-40 min. ved 200 graders varmluft.

  4. Kog linserne i mellemtiden og rør vinaigretten sammen.

  5. Kram vinaigretten ind i grønkålen og bland de færdigkogte linser og færdigbagte rodfrugter og kikærter i salaten.

  6. Nyd som en let aftensmad, som frokost eller som en side til dine tærter, dine veggiedeller eller til en pastaret.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

RODFRUGTER Jeg har brugt en blanding af gulerødder, pastinakker og rødbeder til denne opskrift, men miks rodfrugter som du ønsker. Bag dem til de har en skøn branket overflade, men de må heller ikke blive alt for møre.

BAGETID Bagetiden varierer meget fra ovn til ovn, så hold gerne øje med rodfrugterne og kikærterne så de ikke ender med at blive for tørre eller brændte.

Forrige
Forrige

Pappardelle med bagte squash og aubergine, spidskommen, kikærter og hvidløg

Næste
Næste

Kikærter med persille, hvidløgsolie, dukkah og halloumi