Stegte, møre rosenkål med feldsalat, appelsin og krydret, sprød pankorasp

Du må endelig prøve den her lækre opskrift på bagte rosenkål, som kombinerer møre, karamelliserede rosenkål med frisk feldsalat, appelsinsaft og -skal og en krydret, sprød topping af pankorasp. Rosenkålene bages i ovnen med olivenolie og akaciehonning, steges derefter med smør og friskpresset appelsinsaft og vendes til sidst med feldsalat og appelsinskal. Den sprøde harissa-krydrede pankorasp giver retten et lækkert pift og giver en perfekt balance mellem det søde, salte og krydrede. Perfekt som tilbehør til julemiddagen, på julefrokostbordet eller som en let selvstændig ret, du kan lave gennem hele vinteren.

Når rosenkålene bages og karamelliseres, får de en naturlig sødme og mister deres bitre smag. Deres konsistens bliver helt blød og mør, men bibeholder deres bid, hvilket gør dem så vidunderlige at spise! Den sprøde pankorasp giver retten et lækkert crunch, mens harissaen tilføjer en subtil varme og krydret smag, der går fænomenalt til rosenkålene. Appelsinsaften og appelsinskallen giver en sødmefuld friskhed, der komplementerer rosenkålene perfekt, og sammen med feldsalaten tilføres retten en skønne friske elementer.

Den her salat er en oplagt ret at servere på julefrokostbordet eller som et frisk og elegant tilbehør til julemiddagen. De citrusfriske noter og den krydrede pankorasp giver en dejlig kontrast til de tungere, klassiske juleretter. Kombinationen af de møre rosenkål og den sprøde pankorasp vil med garanti imponere gæsterne og bringe julestemning til bordet.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt:
 35-40 min.

Nok til 2-3 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

ROSENKÅL

  • 400 g rosenkål

  • 3 spsk olivenolie

  • 2 tsk akaciehonning

  • Nip salt

PANKORASP

  • 30 g pankorasp

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 tsk rose harissa eller alm. harissa krydderi

  • Et nip salt

ANDET

  • Et par spsk olivenolie

  • 20 g smør

  • Appelsinsaft fra 1 appelsin

  • To håndfulde feldsalat

  • Skal af 1/4 øko appelsin

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skyl dem, Skær bunden af rosenkålene og halver dem. Vend dem med olivenolie, akaciehonning og lidt salt og bag dem i 20 min. ved 200 graders varmluft.

  3. Lav i mellemtiden pankoraspen. Vend alle ingredienserne sammen i en skål og rist det på en tør pande til det begynder at gyldne, men det må ikke brænde på. Hæld det over på en tallerken og lad det køle af.

  4. Når rosenkålene er blevet bagt, smelter du smør i olivenolie på en pande.

  5. Tilsæt derefter saften fra en appelsin og lad det reducerer et par minutter under omrøring.

  6. Tilsæt så rosenkålene og lad dem stege med i 3-5 min.

  7. Sluk for varmen, tilsæt revet appelsinskal og feldsalat til panden og vend det hele godt sammen.

  8. Anret på et serveringsfad og top med det sprøde pankorasp. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Brug glutenfri rasp for en glutenfri version.

LAKTOSEFRI Brug laktosefri eller vegansk smør for en laktosefri version.

Forrige
Forrige

Svampetærter med trøffel-nøddepostej toppet med mandarinolie og balsamico

Næste
Næste

Julesalat med havtorn, appelsinfileter, pistacienødder og manchego