Pasta med cremet sovs af alt godt fra grøntskuffen

Der er ofte grøntsager tilbage i grøntskuffen, som enten ser lidt trætte ud eller ikke opfylder den rette mængde til en bestemt opskrift. Jeg går meget op i, at bruge alle mine grøntsager op, så jeg ikke smider mad ud. Men jeg er bestemt ikke fan i at gå på kompromis med mine måltider, så jeg prøver at finde på så lækre og kreative måder at anvende alle de rester vi måtte have i køleskabet; både grøntsager, men også hvis der er nogle rester af konserves, der står og hænger.

Nedenfor finder du en grundopskrift på en lækker, cremet og smagfuld sovs du kan lave af de rester du måtte have i grøntskuffen og på konserveshylden.

Grundopskriften er vejledende på mængden af grøntsager og konserves, da det selvfølgelig kan variere hvad man har liggende. Dog vil jeg sige, at det ikke kan gå meget galt, for grøntsagerne og konserves skal bages og det frembringer altid så skønne varme smagsnuancer i en hver fødevare.

Til denne ret har jeg brugt sovsen til pasta, men du kan sagtens vende sovsen med linser, bønner, bulgur eller lignende hvis det er dét du har liggende som rester. Det vil også give en skøn ret.

Uanset hvad du vælger at bruge af ingredienser, tager retten ikke mere end en halv times tid fra du går i gang til den er færdig. Du skal blot smække grøntsager og konserves i ovnen, koge pasta, linser eller lign. i mellemtiden og blende sovsen til sidst.

Nemt, mindsker madspild, giver god samvittighed og vigtigst af alt smager det vidunderligt.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 20-30 min.
I alt: 25-35 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE (grundopskrift):

  • 400 g pasta, linser, bønner eller lign.

SOVS

  • 500-600 g grøntsager (jeg brugte 200 g tomater, 300 g græskar, 100 g løg og hvidløg)

  • 1/2 glas soltørrede tomater + olie af et halvt glas

  • 1 tsk tørret chili

  • 2 tsk timian

  • 2 tsk salt

  • 2 tsk peber

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 spsk tomatpure

  • Evt. lidt vand til at hjælpe blenderen på vej

TOPPING

  • 2 bøfmozzarella

  • Tørret chili og sumak til at toppe

  • Olivenolie til at toppe

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skær grøntsagerne ud i mindre stykker, vend dem med krydderier, soltørrede tomater og olie og bag dem i 20-30 min. til de er lækre møre. Brug helst et ovnfast fad og ellers en bageplade.

  3. Kog pastaen i mellemtiden.

  4. Blend så med hakkede tomater, tomatpure og evt. lidt vand hvis den blender har brug for det.

  5. Bland sovsen sammen med pastaen i det ovnfaste fad du bagte grøntsagerne i (eller hvis du ønsker et andet serveringsfad) og top med bøfmozzarella, olivenolie, tørret chili og sumak.

  6. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

OVNFAST FAD Grunden til at det er bedst at bage grøntsagerne i et ovnfast fad er, at fadet nemmere kan holde på væskerne så disse kan blendes med til sovsen.

Forrige
Forrige

Rødbederisotto med ricotta og timian

Næste
Næste

Panerede aubergine med mynte, feta og tahindressing