Figenkage med rosmarin og balsamico

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Langkilde & Søn

En skøn efterårskage med figner, rosmarin og balsamico, der byder på de varme, dybe smage fra modne figner og den aromatiske rosmarin, mens balsamicoen tilføjer en subtil syrlighed, der balancerer sødmen i kagen så lækkert.

De friske figners naturlige sødme og saftighed er perfekt til efteråret, hvor frugter med varme smagsnoter virkelig skinner igennem. Rosmarin passer fremragende til figner. Dens fyrretræsagtige aroma tilfører en varm og krydret smag, som gør kagen ekstra rustik og efterårsagtig og balancerer fignernes sødme virkelig godt. Balsamicoen tilføjes i en remonce, der hældes ud over kagedejen og tilføjer en syrlig kontrast, som giver kagen en unik kant. Balsamicoens dybe, søde og syrlige smag passer perfekt sammen med både fignerne og rosmarinen og fremhæver de naturlige smagsnuancer. Selve kagen er svampet og luftig, hvilket skaber den perfekte base for de friske figner, der lægges på toppen af kagen i et smukt mønster.

Den her efterårskage med figner, rosmarin og balsamico er altså den skønneste kombination af søde, krydrede og syrlige smage, der indfanger efterårets essens. Den saftige og bløde kage med friske figner og krydret rosmarin inviterer til hyggelige stunder med dem du holder af. Perfekt til både dessert og eftermiddagshygge, hvor du vil skabe en atmosfære af ro, nærvær og efterårsvarme.

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min. 
Tilberedningstid: 50-55 min. 
I alt: 1 t. og 5 min.

Nok til 8-10 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 200 g sukker

  • 100 g smør (stuetemp.)

  • 2 æg (stuetemp.)

  • 1 dl havredrik (stuetemp.)

  • 170 g mel

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk vaniljepulver

  • 2 tsk hakket frisk rosmarin

REMONCE

  • 60 g smør

  • 70 g brun farin

  • 2 tsk balsamicoeddike  

TOPPING

  • 6 friske figner

  • Evt. lidt creme fraiche

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn ved 175 graders over- og undervarme. 

  2. Begynd med dejen. pisk sukker og smør sammen til det bliver luftigt.

  3. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk dem godt med og pisk så også havredrikken i.

  4. Tilsæt mel, bagepulver, vaniljepulver og finthakket rosmarin. pisk dejen grundigt sammen.

  5. Beklæd en springform ø24 med bagepapir og hæld dejen op i.

  6. Smelt smør, brun farin og balsamicoeddike sammen ved lav varme i en lille gryde.

  7. Hæld det forsigtigt ud over dejen og bag så kagen i ovnen i 45-50 min. Den er færdig, når du kan stikke en kniv i kagen, uden der sidder dej på den.

  8. Skær fignerne ud i tynde skiver og læg dem i et smukt mønster oven på kagen. Server den evt. med lidt creme fraiche på siden. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Ønsker du en glutenfri kage, kan du bruge glutenfri mel i stedet for almindelig hvedemel.

LAKTOSEFRI For en laktosefri variant kan du bruge laktosefri- eller plantebaseret smør og creme fraiche.

Forrige
Forrige

Butterdejstærte med græskar, hummus, salat og ristede kerner

Næste
Næste

Baguette med rørt gedeost, rosmarin, rucola, balsamico glace og hvidløgsstegte svampe