Citrussalat med mynte, granatæble, pink grapefrugt eddike og citronolie

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Oliviers & Co

Den her citrussalat er frisk, smuk og perfekt at servere til julens mange tunge retter. Citrussalaten bringer en tiltrængt friskhed, der virkelig balancerer julemåltidet. Den rummer en kombination af syrlig-søde citrusfrugter, knasende saltede mandler og mynte, der bindes sammen af den SÅ velsmagende pink grapefrugt eddike og den lige så fantastiske citronolie fra Oliviers & Co. Den pink grapefrugt eddike og citronolien er et match made in heaven, der giver salaten et luksuriøst og lækkert finish.

  • Blandingen af appelsiner og grapefrugter, skæres i tynde skiver for en delikat mundfornemmelse.

  • Granatæblekernerne er sprøde og saftige og tilføjer en festlig rød farve til julebordet.

  • De saltede mandler giver en skøn smag og en fyldig, knasende tekstur som kontrast til de saftige citrusfrugter. 

  • Den friske mynte er en kølende og aromatisk tilføjelse, der giver salaten et friskt pust.

  • Finthakket rød og gul chili giver et krydret kick, der giver citrussalaten lidt kant. 

  • Den pink grapefrugt eddike fra Oliviers & Co smager så vanvittigt godt - og så har den en perfekt balance mellem syrlighed og sødme. Den løfter citrusfrugternes naturlige smag og giver salaten et let, raffineret finish.

  • Citronolien fra Oliviers & Co binder smagene sammen med sin silkebløde citronsmag, der er helt sød i munden samtidig med, at den skaber harmoni i salaten og fremhæver dens friske, let syrlige præg.

Den her citrussalat er ikke kun en virkelig smagfuld oplevelse, men også en smuk tilføjelse på julebordet. Med dens friske farver, skønne smag og raffinerede ingredienser som pink grapefrugt eddike og citronolie fra Oliviers & Co, vil den blive en uundgåelig favorit, som du sagtens kan tage med dig ind i det nye år og servere på hverdage og i weekenderne. 

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 10 min.
I alt:
 15 min. 

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 3 appelsiner

  • 2 grapefrugter

  • 1/2 granatæble

  • 2 spsk saltede mandler

  • 1/4 rød chili

  • 1/4 gul chili

  • En god håndfuld mynteblade

  • 3 spsk pink grapefrugt eddike fra Oliviers & Co

  • 4 spsk citronolie fra Oliviers & Co

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Skær skrællen af appelsinerne og grapefrugterne og skær dem så ud i skiver af ca. 0,5 cm. 

  2. Pil kernerne ud af granatæblet, hak mandlerne groft, og skær chilierne i tynde skiver. Juster mængden af chili alt efter hvor stærke de er. 

  3. Læg citrusskiverne på et serveringsfad og top med granatæblekerner, saltede mandler, chili, mynteblade og pink grapefrugt eddike og citronolie fra Oliviers & Co. Velbekomme! 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Salaten er naturlig glutenfri. 

LAKTOSEFRI Salaten er naturlig laktosefri. 

FORBEREDELSE Du kan skære citrusfrugterne ud inden og opbevare dem i køleskabet dagen før. Resten bør dog først tilsættes lige inden servering. 

GRANATÆBLE Du kan med fordel pille granatæblet i et vandbad for at undgå at det sprøjter. Granatæblekernerne kan også forberede dagen inden og opbevare i en lufttæt beholder. 

Forrige
Forrige

Salat med tomat, kaki, burrata, citronolie, balsamico og basilikum

Næste
Næste

Vegansk brun sovs (den bedste)