French toast med chokoladecreme, appelsin og akaciehonning
French toast er et skønt bud på en lækker morgenmad på dage, hvor du trænger til lidt ekstra. Du kan også servere french toast som en del af et større brunch bord eller oven i købet, som en skøn dessert.
Den her opskrift kombinerer den skønne friske smag af appelsin, blød chokoladecreme og den krydrede smag af kanel. En helt vidunderlig kombination, der er nem at lave året rundt.
Dertil er det en god måde at få brugt brød på, der er ved at ramme sidste salgsdato. Så undgår du at smide mad ud.
De lækre skiver brød dyppes i en blanding af æg, mælk og kanel, hvilket resulterer i gyldne, sprøde stykker brød, der dufter og smager helt vidunderligt.
Den bløde chokoladecreme, der smelter på toppen er lavet på kun to ingredienser og kan sagtens tilberedes dage før servering.
En drizzle af delikat akaciehonning tilføjer en naturlig sødme og en subtil kompleksitet, der binder rettens smagsnoter sammen og efterlader en forfriskende smag.
De friske appelsinfileter lægges ovenpå og tilføjer en forfriskende citrusdimension, der skaber en perfekt balance til den rige chokolade og den søde honning.
Til sidst drysses retten med et let lag kakaodrys, der tilføjer en intens kakaoaroma, der passer så skønt til chokoladecremen og den friske appelsin.
Nyd den her french toast, enten som en luksuriøs morgenmad, som en del af en større brunchanretning eller som en skøn dessert.
Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 15 min. + nedkølingstid på 1,5-2 t.
I alt: 25 min. + nedkølingstid på 1,5-2 t.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
4 skiver brød
1 æg
1 dl mælk
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljesukker
Smør til stegning
CHOKOLADECREME
100 g chokolade
1 dl piskefløde evt. laktosefri
TOPPING
1 fileteret appelsin
1 tsk akaciehonning
1 spsk kakaodrys
Blå kornblomst drys
HVORDAN LAVER DU DEM:
Lav først chokoladecremen. Hak chokoladen groft og put det i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld så chokoladen i.
Rør det godt sammen og put så film helt tæt på, så det rører cremen. Stil cremen på køl og lad den køle helt af. Det kan tage et par timer, så skal du bruge opskriften om morgenen, vil jeg anbefale at lave cremen på forhånd.
Skær 4 stykker brød af ca 3-4 cm tykkelse. Pisk æg, mælk, kanel og vaniljesukker sammen i en dyb tallerken og vend brødene i blandingen. De må gerne lige ligge 10-12 sek på hver side og absorbere lidt af væsken.
Steg dem så på en pande i godt med smør.
Fileter appelsinen og top brødene med appelsin, akaciehonning, kakaodrys, chokoladecremen og eventuelt tørret blå kornblomst for et ekstra finish.
Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
CHOKOLADECREMEN Lav den gerne dagen før eller i god tid, så du ikke behøver vente på, at den afkøler. Den kan holde sig 6-7 dage på køl.