Upside down kage med nektarin, kokos og mascarponecreme

Nyd den her opskrift på en upside down kage med nektarin, citron, kokos og en luftig mascarponecreme. Kagen er en skøn kombination af friskhed og sødme. Den saftige nektarin smelter sammen med citronens syrlighed og kokosens skønne smag for at skabe en lækker, svampet kage, der er perfekt til både dessert og eftermiddagskaffe. Pyntet med en luftig mascarponecreme, friske nektariner og sprøde pistacienødder, får du en kage, der både er en fryd for øjet og som smager helt vidunderligt.

De søde og saftige nektariner tilfører en naturlig sødme og friskhed til kagen og når de karamelliseres i bunden af kagen, udvikler de en endnu dybere, intens smag. Nektariner er desuden en fantastisk kilde til vitaminer som A og C, der understøtter hudens sundhed og immunforsvaret. Revet citronskal giver en sur-sød kontrast til de søde nektariner og kokossen, og tilføjer en forfriskende undertone, der passer rigtig godt til de andre smage i kagen. Den ristede kokosmel i dejen tilfører både smag og tekstur til kagen. Kokosmelens tropiske sødme og lette crunch tilføjer en skøn kontrast til den bløde kage, mens den også giver en subtil dybde i smagen. Den cremede mascarpone pisket sammen med vanilje og citronskal skaber en silkeblød topping, der tilfører kagen en skøn fyldighed. Mascarponecremen tilfører både en blødhed og en mild smag, som harmonerer perfekt med den syrlige citron og søde nektariner. Pistacienøddernes let salte og nøddeagtige smag giver en knasende tekstur til toppen af kagen og bryder den bløde cremethed fra mascarponen. Pistacienødder er også rige på sunde fedtsyrer og antioxidanter, som gør dem til en lækker og sund tilføjelse til kagen.

Den kombination af saftige nektariner, frisk citron, kokos og luftig mascarponecreme gør denne upside down kage til en ægte smagsoplevelse. Med dens smukke udseende og skønne smag er den perfekt at servere som dessert efter et aftensmåltid, til eftermiddagskaffen eller sågar som en del af en brunch, som et sødt indslag.

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10-15 min.
Tilberedningstid: 45-50 min.
I alt:
 55-65 min.

Nok til 10 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

BUND

  • 50 g smør

  • 60 g brun farin

  • 100 g kokosmel 

  • 3-4 nektariner, ferskner eller blommer

DEJ

  • 200 g sukker

  • Skal af 1 citron

  • 100 g smør (stuetemp.)

  • 2 æg (stuetemp.)

  • 1 dl havremælk (stuetemp.)

  • 160 g mel

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk vaniljesukker

  • Et nip salt

MASCARPONECREME

  • 200 g mascarpone

  • 0,5-1 citron, saften og fintrevet skal heraf

  • 2 spsk flormelis (50 g)

  • 1 spsk vaniljesukker

TOPPING

  • 1 nektarin

  • 1 spsk grofthakkede pistacienødder

  • Evt. lidt rødbedepulver til pynt

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 175 graders over-undervarme.

  2. Lav først bunden. Beklæd en rektangulær form (24x18 cm) eller en springform Ø20/Ø22 med bagepapir, skær nektarinerne i skiver af et par milimeters tykkelse og læg dem så de dækker bunden af din form.

  3. Rist så kokosmelen ved middel-høj varme på en pande til det begynder at gyldne.

  4. Skub kokosmelen ud til siden på panden og put smør og brun farin på og lad det smelte. Rør det så godt sammen med kokosmelen og hæld derefter massen over nektarinerne i bunden af din form.

  5. Lav så dejen. Bland citronskal og sukker godt sammen så du får frigivet så meget smag fra citronskallen som muligt.

  6. Pisk det så godt sammen med smørret.

  7. Pisk derefter ét æg i ad gangen og pisk så havremælken i.

  8. Sigt mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i den våde dej og pisk det hele godt sammen.

  9. Hæld det så over kokosmassen og bag kagen ved 175 graders over-undervarme i 45-50 min. Kagen er færdig, når du kan stikke en kniv i den, uden at der sidder dej på den.

  10. Lad kagen køle helt af inden du smører mascarponecremen på.

  11. Lav mascarponecremen lige inden servering ved at pisk alle ingredienserne godt sammen til en luftig creme.

  12. Smør den ovenpå kagen og pynt med tynde skiver nektarin, hakkede pistacienødder og evt. et drys rødbedepulver. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Ønsker du en glutenfri kage, kan du udskifte hvedemelen med glutenfri hvedemel.

LAKTOSEFRI Du kan sagtens lave kagen laktosefri ved at bruge laktosefri eller vegansk smør og en laktosefri mascarpone.

NEKTARIN Du kan sagtens udskifte nektarinerne med ferskner eller blommer alt afhængig af, hvad der er i sæson.

Forrige
Forrige

Figenkage med rosmarin og balsamico

Næste
Næste

Pavlova med vaniljecreme, blåbær og passionsfrugt