Små pavlova med vaniljecreme og hindbærkompot
Pavlova er en perfekt dessert at servere til både festlige lejligheder og hyggelige aftener. Her har vi lavet en kombination af sprød marengs, luftig mascarponevaniljecreme og en frisk hindbærkompot, som skaber en vidunderlig smagsoplevelse. Pavlovaen er nem at tilberede, men kræver et par timers afkølingstid og kan snildt tilberedes et par dage inde servering.
Den sprøde og lette marengsbund er knasende på ydersiden og blød på indersiden. Mascarponevaniljecremen er silkeblød og lavet af mascarpone, fløde og vanilje, som giver en rig og luksuriøs smag. Vi har tilsæt lidt syre fra lime, som opvejer den søde smag rigtig godt. Du kan bruge enhver citrusfrugt, du ønsker! Hindbærkompotten komplementerer marengsens sødme med sin friske smag og løfter hele desserten.
Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 1 t. + 2 t. afkølingstid
I alt: 3 t.
Nok til 8 pers
HVAD SKAL DU BRUGE:
MARENGS
3 æggehvider / ca. 96 g
140 g flormelis / 150 g sukker
1,5 tsk. majsstivelse
1 tsk vaniljesukker
1 tsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
CREME
1 tsk vaniljesukker
¼ liter piskefløde
150 g mascarpone
Skal af 1 citrusfrugt + saft af 1/2
1-2 spsk flormelis
KOMPOT
250 g hindbær
HVORDAN LAVER DU DEM:
Lav først din marengs. Pisk æggehviderne stive, så de danner toppe.
Tilsæt så flormelissen/sukkeret lidt ad gangen, så det bliver ordentlig inkorporeret.
Tilsæt så majsstivelse, vaniljesukker og eddike. Pisk marengsen grundigt i 8-10 min. til den bliver sej, glat og glinsende.
Tegn 8 små cirkler på dit bagepapir. Drys lidt flormelis i midten af cirklerne og fordel marengsen inden for stregerne, så de er ca. 4.5 cm. høje. Lav en fordybning i midten så kanterne er lidt højere end midten.
Bag så marengsene i 50-60 min. ved 100 graders varmluft. Sluk derefter for ovnen og lad dem blive i ovnen til den er kølet ned. Det kan godt tage et par timer. Åbn evt. lågen efter OBS. Du kan sagtens lave marengsen op til 2-3 dage før de skal bruges. Se “opmærksomhedspunkter” for opbevaring.
Lav i mellemtiden hindbærkompotten. Denne kan også laves 2-3 dage i forvejen. Kog blot hindbærerne ind i en lille gryde i 5-8 min.
Inden servering pisker du cremen sammen, smører den på marengsen og topper med hindbærkompotten. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
FORBEREDELSE Marengsbunden kan laves op til 2-3 dage før de skal bruges og opbevares i en lufttæt beholder. Cremen og frugten bør tilføjes lige før servering.
HINDBÆRKOMPOT Du kan godt tilføje 1 spsk sukker eller vaniljesukker til kompotten, hvis ikke du synes marengsen og cremen er søde nok i forvejen.
OPBEVARING Eventuelle rester kan opbevares i køleskabet, men marengsen vil miste sin sprødhed hvis den opbevares med creme og kompot på.