Æbletærte med remonce

Sprød æbletærte med remonce – en vidunderlig kombination af sødme, syrlighed og en sprød bund. Den her æbletærte med remonce er en sand klassiker med et nyfortolket udtryk. Tærten forener den sprøde mørdej med en blød og aromatisk remonce samt de sprøde æbler fordelt i et smukt mosaik-lignende mønster. En perfekt tærte, hvor kanelens varme og marcipanens sødme spiller perfekt sammen med æblernes naturlige friskhed.

Selvom æblerne er søde, let syrlige og saftige, karamelliserer de let når de bages og får en intens frugtsmag, der balancerer perfekt med remoncens dybe sødme. Mørdejen er smørmættet, sprød og let sød. Kombinationen af det helt kolde smør og flormelis giver en let og luftig dej, der smelter på tungen og danner den perfekte base for tærten. Remoncen med marcipan er både cremet og fyldt med smag. Marcipanens nøddeagtige sødme, kombineret med blødt smør, sukker og kanel, skaber et uimodståeligt, let karamelliseret fyld. Kanelens varme er perfekt til at fremhæve æblernes naturlige sødme og duft. Kanel giver tærten en vidunderlig duft, der breder sig i køkkenet under bagningen. Perlesukkerets små sprøde sukkerkrystaller på tærtekanten giver en let knasende kontrast til den smørmøre mørdej og den bløde remonce.

Æbletærten er perfekt til eftermiddagskaffen, dessertbordet eller en hyggelig efterårsaften. Server æbletærten med med letpisket flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche. Velbekomme!

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 1,5 t.
I alt:
 ca. 2 timer inkl. hvile- og bagetid

Nok til 8 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

Mørdej

  • 230 g hvedemel

  • 60 g flormelis

  • Et nip salt

  • 140 g koldt smør

  • 1/2 æg

Remonce

  • 125 g marcipan

  • 75 g sukker

  • 50 g blødt smør 

  • 2 tsk kanel

  • 2 tsk majsstivelse eller kartoffelmel

Æbler

  • 5-6 små æbler

Andet

  • 1/2 æg pisket til pensling

  • Perlesukker til kanten

HVORDAN LAVER DU DEN:

MØRDEJ

  1. Begynd med mørdejen. Rør hvedemel, flormelis og salt sammen i en skål. 

  2. Skær smørret ud i mindre tern og smuldr det sammen med blandingen i skålen med fingrerne, til det ligner brødkrummer.

  3. Pisk ægget sammen i seperat skål og tilsæt det lidt ad gangen indtil dejen kun lige akkurat hænger sammen. 

  4. Form dejen til en kugle, pak den ind i film eller en frysepose og læg den på køl i 1 time. 

FYLD

  1. Lav i mellemtiden fyldet.

  2. Rør ingredienserne til remoncen sammen og skær æblerne i tynde skiver af et par mm.

SAML TÆRTEN

  1. Rul så mørdejen ud til en firkant, der er knap 0,5 cm. tyk.

  2. Prik huller i dejen med en gaffel og smør remoncen ud på bunden, men lad der være 1,5-2 cm. fri til kanten.

  3. Læg så 6-7 æbleskiver som en vifte skiftevis horisontalt og vertikalt på remoncen.

  4. Buk siderne ind over fyldet, pensl med æg, drys med perlesukker og bag så tærten ved 180 graders varmluft i 35-40 min. 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

MAJSSTIVELSE/KARTOFFELMEL Det vil forhindre remoncen i at flyde ud under bagning.

GLUTENFRI For en glutenfri version, kan du bruge glutenfri mel. Dejen vil blive en anelse mere rustik, men det gør ingenting.

LAKTOSEFRI Brug laktosefri smør for en laktosefri version.

Næste
Næste

Små pavlova med vaniljecreme og hindbærkompot