Julesalat med bagt rødbede, feta & granatæble
Jeg synes at spændende og lækre julesalater på julebordet er lige så vigtigt som kartoflerne og den brune sovs. Det er bare virkelig lækkert med noget, der tilfører den lidt tunge julemad noget friskhed! Prøv den her lækre julesalat med bagte rødbeder, fetaost, granatæblekerner og knasende grønkål.
Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 45-50 min.
Nok til 4 personer
HVAD SKAL DU BRUGE:
SALAT
500 g rødbeder
150 g fetaost (gerne feta BOB med en blanding af gede- og fåremælk)
1 god håndfuld granatæblekerner
200 g grønkål
DRESSING
2 tsk honning
2 tsk dijonsennep
4 spsk olivenolie
3 spsk æblevineddike
2×2 cm revet ingefær
Salt
Peber
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 200 grader varmluft.
Rens rødbederne og skær dem så ud i lange både.
Vend dem i olivenolie, salt og peber og læg dem på en bageplade. Bag dem så ved 200 graders varmluft i 25-30 min. De skal være møre, men stadig med bid i
Klargør i mellemtiden granatæblekerner. Følg evt. instrukserne i denne video - det er så meget nemmere!
Lav dressingen og maser den godt ind i grønkålen.
Tag så rødbederne ud og lad dem køle af et par minutter.
Fordel grønkålen ud over et lille fad, læg rødbederne ud over og drys med fetaost og granatæblekerner.
Velbekomme!