Dadelkonfekt med chokolade, appelsin og ristede mandler

Savner du en sundere, glutenfri og laktosefri opskrift på konfekt, må du prøve den her! En opskrift på dadelkonfekt som er en uimodståelig kombination af naturlig sødme, chokolade og friske smagsnoter fra appelsin, tørrede abrikoser og ristede mandler. Perfekt som en sundere julekonfekt, en eftermiddagssnack eller som en lille dessert. Dadelkonfekten er rig på smage og har en skøn knasende tekstur og delikate noter af citrus- og så er de nemme at lave!

De naturligt søde og saftige dadler danner basis for konfekten og giver en blød, karamelagtig tekstur, som komplimenterer de øvrige ingredienser. Dadlerne bidrager med sødme og en let frugtagtig smag, som passer perfekt til jul. Chokoladen tilfører en intens smag og en sprød tekstur, som står i kontrast til den bløde dadelmasse. Vælg mørk chokolade for en dybere smag eller lys chokolade for en sødere konfekt. Finrevet appelsinskal giver et friskt citruspift, der løfter konfektens smagsprofil og skaber en harmonisk balance til dadlernes sødme. Appelsinen tilføjer en julet duft og smag, som gør konfekten ekstra festlig. Abrikoserne tilfører konfekten en let syrlig og sød smag, som giver variation til dadlernes sødme. Sammen med dadlerne giver abrikoserne en rig frugtsmag og en lækker konsistens. De ristede mandler tilføjer en nøddeagtig og knasende tekstur, der kontrasterer med den bløde dadelmasse og chokoladeovertrækket. Mandlerne tilfører både smag og ekstra struktur til konfekten.

Den her dadelkonfekt med chokolade, appelsin, tørrede abrikoser og ristede mandler er en lækker, sundere julegodte, som kombinerer naturlig sødme, intens chokolade og friske citrusnoter. Den perfekte balance mellem blød og knasende tekstur gør konfekten virkelig lækker at spise.

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 1,5-2 t.
I alt:
 ca. 2 t.

Nok til 20 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

FØRSTE LAG

  • 24 dadler

  • 120 g havregryn

  • 2 spsk kakao

  • 1 lille tsk salt

  • Saft af 1 appelsin

ANDET LAG

  • 50 g mandler

  • 100 g grofthakkede tørrede abrikoser

TREDJE LAG

  • 120 g chokolade (min. 47%)

  • 1,5 tsk plantesmør

  • 1,5 tsk peanutbutter

  • Skal af 1/2 appelsin

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Rist først mandlerne på panden i et par minutter til de har fået en fin gylden farve. Stil dem så til side.

  2. Til første lag blender du dadler, havregryn, kakao, salt og appelsinsaft sammen til en ensartet masse.

  3. Put et stykke bagepapir i en beholder og tryk så første lag ud i bunden og sæt det i køleskabet.

  4. Til andet lag hakker du blot de tørrede abrikoser og de ristede mandler fint og fordeler dem ud over første lag. Sæt det så i køleskabet.

  5. Til tredje lag smelter du chokolade, plantesmør og peanutbutter sammen i en lille gryde ved lav varme.

  6. Fordel efterfølgende massen ud over andet lag og riv appelsinskallen henover. Sæt det nu i køleskabet i 1-2 timer så hele herligheden sætter sig ordentligt. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI For en glutenfri version kan du bruge glutenfri havregryn, så

LAKTOSEFRI Hvis du bruger laktosefri chokolade, plantesmør eller laktosefri smør er konfekten naturlig laktosefri.

Forrige
Forrige

Hasselback butternut squash med feta-basilikumcreme og smørstegte hasselnødder med salvie og tranebær

Næste
Næste

Saftige svampedeller med hjemmelavet, røget mayo