Artiskokdip med butterbeans og citron
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Whiteaway
Lækker opskrift på artiskokdip. Denne cremede dip er lavet med artiskokker, frisk citronsaft, butterbeans og timian. Den smager helt vidunderligt og har den lækreste, silkebløde konsistens.
Artiskokkerne tilfører en herlig, nøddeagtig smag og en delikat sødme til dippen. Deres bløde og smøragtige tekstur giver dybde og kompleksitet til hvert eneste bid, og deres skønne smag bliver yderligere forstærket af citronsaftens friskhed.
Den friske citronsaft giver dippen let smag, der skærer igennem med en forfriskende syrlighed og bidrager med en subtil citrusnote, der balancerer artiskokkens rige smag helt perfekt.
Butterbeans tilføjer en cremet og silkeblød konsistens til dippen og giver den en fyldig og mættende tekstur. Deres milde smag giver en neutral base, der lader artiskokkernes og citronens smag skinne igennem.
Timianen tilføjer en dejlig krydret og urtet smag til dippen og bidrager med en pikant og aromatisk note, der komplementerer artiskokkens og citronens friskhed rigtig dejligt.
Artiskokdippen er toppet med sprøde butterbeans og artiskokker, så skaber en skøn knasende kontrast til den silkebløde konsistens, som artiskokdippen har.
Server den her skønne artiskokdip med friske grøntsagsstænger, sprøde brødstykker, som pålæg eller som en lækker dip til dine yndlingsretter.
Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 10 min.
I alt: 15 min.
Nok til en stor portion
HVAD SKAL DU BRUGE:
ARTISKOKDIP
1 glas/280 g artiskokker
3/4 dåse butterbeans
Saft af 1-1,5 citron
Salt
1 spsk olivenolie
Blade fra et par stængler frisk timian
TOPPING
1/4 dåse butterbeans
4 stk. artiskokker fra glasset
Frisk timian
Olivenolie
Friskværnet sort peber
HVORDAN LAVER DU DEN:
Put butterbeans og artiskokker til toppingen i en airfryer og tilbered begge dele ved 200 grader i 10-12 min. Hvis du ikke har en airfryer, kan du enten stege det på en pande i lidt olie eller putte det i ovnen i 10-15 min.
Blend så alle ingredienser til artiskokdippen sammen. Smag til salt, citron og timian.
Top af med sprøde butterbeans, artiskokker, frisk timian, olivenolie og friskkværnet sort peber.
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
BUTTERBEANS OG ARTISKOKKER Hvis du ikke har en airfryer, kan du enten stege butterbeans og artiskokker på en pande i lidt olie eller putte dem i ovnen i 10-15 min.