Flettede brød med rosmarin og pisket hvidløgssmør med krydderurter

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Whiteaway

Hvis du vil servere dine brød på en sjov og smuk måde, kan jeg anbefale dig de her delikate, flettede brød med rosmarin i dejen og en luftig pisket hvidløgssmør med timian og et strejf af salt på siden. Opskrift kombinerer de friske, aromatiske smage fra urterne med det bløde, luftige brød og det cremede, piskede hvidløgssmør. En virkelig skøn kombination at servere på et hvert middagsbord.

Brøddejen er lavet med en blanding af hvedemel og grahamsmel for at give brødet en let og luftig krumme med en skøn gylden skorpe. Rosmarinen tilfører brødet en skøn, krydret og fyldig smag. Smørret bliver pisket for at give det en fyldig og cremet konsistens. Den rige, kraftfulde smag af hvidløg i smørret komplementerer rosmarinen i brødet perfekt og tilfører en lækker dybde. For at give smørret et krydret tilføjelse har vi tilsat timian, hvilket passer så godt med hvidløget og rosmarinen i brødet.

De her flettede brød med rosmarin og pisket hvidløgssmør med timian er altså den skønneste kombination af smag, tekstur og elegance. De er nemme at lave, men ser imponerende ud på bordet og de smager himmelsk.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 12-15 min.
Tilberedningstid: 60-75 min.
I alt:
 ca. 1,5 t.

Nok til 2 mindre brød/4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 1 dl lunkent vand

  • 15 g gær

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk sukker

  • 150 g hvedemel

  • 40 g grahamsmel

  • 1 spsk olivenoile

  • 35 g stuetempereret smør

  • 6 g frisk, hakket rosmarin

SMØR

  • 200 g smør

  • 1/2 fed hvidløg

  • 7 g timian

  • Et nip salt 

ANDET

  • 1 æg til pensling

HVORDAN LAVER DU DET:

BRØDENE

  1. Sæt dejkrogen på røremaskinen, hæld vand og gær i den 5l røreskålen og opløs gæret i vandet.

  2. Tilsæt så salt, sukker, hvedemel og grahamsmel og rør det sammen i 3-4 min. ved lav hastighed. Dejen vil nok være lidt usammenhængende, men det gør ingenting.

  3. Skift så dejkrogen ud med fladpiskeren og tilsæt olivenolie, smør og rør dejen ved middel hastighed i 8-9 min. til dejen er glat og sammenhængende.

  4. Tilsæt så hakket rosmarin og rør det sammen i et minuts tid.

  5. Læg et viskestykke over røreskålen og lad dejen hæve i 20 min. på køkkenbordet.

  6. Vej så dejen af og del den i 6 lige store klumper (ca. 59 g hver). Rul klumperne ud til lange pølser, der er ca. 34 cm lange.

  7. Flet to fletbrød af 3 pølser hver og klem fletningerne sammen i enderne. Form så fletningerne til cirklerne og luk enderne under hinanden, så cirklen ikke bryder under 2. hævning og bagning.

  8. Læg så de flettede cirkler på en bageplade på et stykke bagepapir og dæk dem med viskestykket. Lad dem hæve på køkkenbordet i 25-30 min.

  9. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  10. Pensl så brødene med et sammenpisket æg og bag dem i 11-14 min. til de har en smuk mørk overflade.

SMØRRET

  1. Mens brødene bager kan du tilberede det piskede hvidløgssmør.

  2. Sæt piskeriset på røremaskinen og læg smørret i 5 l røreskålen. Pisk det ved maks hastighed i 7-8 min. til det er hvidt og luftigt.

  3. Tilsæt så presset hvidløg, timian og evt. et nip salt og pisk i yderligere 1 minuts tid, til det er godt inkorporeret.

  4. Server det i en lille skål eller på en lille tallerken og nyd det ovenpå de flettede brød. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

SMØR HUSK at læg smørret ud på køkkenbordet aftenen inden eller min. 2 t. inden det skal piskes, så det kan blive helt stuetempereret.

KRYDDERURTER Du kan sagtens eksperimentere med andre urter i både dejen og smørret, såsom basilikum, oregano eller persille for en anderledes smagsoplevelse.

OPBEVARING Brødene kan fryses og genopvarmes ved behov, og det piskede smør kan opbevares i køleskabet i op til en uge.

Næste
Næste

De nemmeste boller