Vegetarisk ret med stegte squash, bønner, citron og parmesan

Bælgfrugter er noget af det bedste jeg ved. De smager fantastisk, er pakket med næring og kan bruges på et hav af forskellige måder. Prøv fx denne skønne ret med stegte squash og bønner, stegt med frisk timian og frisk salvie toppet med citronskal og parmesan. Retten er både enkel og fyldt med smag, tekstur og fylde og egner sig perfekt til frokost eller aftensmad.

De friske squash skåret i skiver og stegt på panden, hvilket fremhæver den stegte og lette sød smag. Møre og proteinrige bønner tilføjer både tekstur og en nøddeagtig smag. En af smagsgiverne er friskrevet citronskal og citronsaft, som giver en lys og frisk samt en underliggende sødme. Den friske timian tilføjer en subtil krydret smag, hvor salvien bidrager med en varm, let pebret smag. For at tilfører både fedme og salt, toppes det hele med friskrevet parmesan, jomfruolivenolie og salt og peber.

Denne opskrift på stegte squash med stegte bønner, citronskal, frisk timian, frisk salvie og parmesan er en lækker og enkel ret, der fremhæver de bedste smage fra friske ingredienser - og så er den enkel, nem og hurtig at lave og egner sig perfekt til både hverdage og weekender.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 15 min.
I alt: 30 min.

Nok til 3-4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 500 g bælgede hestebønner/2 dåser butterbeans/500 g udblødte og kogte limabønner

  • 3 store squash

  • 1 citron (skal og saft)

  • En god håndfuld timian

  • 5-6 blade salvie

  • 20 g parmesan til topping

  • Salt og sort peber 

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Bruger du friske hestebønner, så start med at bælg dem og derefter kog dem i 8 min. Efter kogning smut så hestebønnerne ud af deres små skaller og sæt dem til side.

  2. Bruger du butterbeans skal disse drænes og vaskes for lage.

  3. Bruger du tørrede limabønner skal disse sættes i blød i min. 12 timer og derefter koges i 1 time.

  4. Skær squashene ud i tynde skiver og steg dem på en pande i olivenolie til de bliver smukt gyldne. 

  5. Steg derefter hestebønner/butterbeans fra dåse/limabønner på panden i olivenolie sammen med med citronskal, timian, salvie, salt og peber.

  6. Bland squashene med rundt på panden og server på et fad. Top af med parmesan, sort peber, citronskal og -saft og evt. lidt salt. Spis med en skøn salat på siden. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

LIMABØNNER Bruger du limabønner i stedet for hestebønner eller butterbeans på dåse, skal du være opmærksom på at de skal stå i blød min. 12 timer og koges i 1 time.

Forrige
Forrige

Grillet hvidløgsfladbrød med pesto, rucola, tomater, burrata og limechili-honning

Næste
Næste

Små tærter med ricotta, tomater og basilikumolie