Grillet hvidløgsfladbrød med pesto, rucola, tomater, burrata og limechili-honning

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Altanbutikken

Nyd den skønne smag af grill og sommer med dette lækre grillede hvidløgsfladbrød fyldt med pesto, rucola, tomater, burrata og toppet med limechili-honning. Selv med sine enkle og friske ingredienser rummer retten så mange smage og konsistenser og er en vidunderlig kombination af friskhed, sødme og krydderi.

Det store fladbrød har både hvidløg og friske krydderurter i dejen, for at tilføre mere smag. Og så er det grillet for en let røget smag og sprød tekstur. Den friske rucola med en let pebret smag tilføjer en skøn friskhed til retten og pestoen giver også en masse lækre smagsnoter. Tomaterne tilføjer den skønneste sødme og saftighed. Den cremede burrata bidrager med sin dejlige cremethed og fedme, hvilket gives en perfekt kant af den søde, stærke og friske limechili-honning.

Forberedelsestid: 15 min. 
Tilberedningstid: 1-1,5 t.
I alt: Ca. 2 timer

Nok til 4 pers. 

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 1 dl vand

  • 15 g gær

  • 1 dl natural yoghurt

  • 3 dl hvedemel

  • 1,5 dl durummel

  • 1 tsk salt

  • 2 fed hvidløg

  • En håndfuld rosmarin

  • En håndfuld timian 

LIMECHILI-HONNING

  • 90 g honning

  • Saft og skal af 1 lime

  • 1-1,5 tsk knuste chiliflager

TOPPING

  • 1 glas grøn pesto

  • 75 g rucola 

  • 4 store tomater

  • 200 g farvede cherrytomater

  • 2 burrata 

HVORDAN LAVER DU DET:

DEJ

  1. Lav først dejen til fladbrødet. Du kan enten bruge en røremaskine eller røre dejen sammen i hånden. 

  2. Rør gæret ud i vandet og rør derefter yoghurten i.

  3. Tilsæt så melen lidt ad gangen til det hele er inkorporeret.

  4. Tilsæt så salt, pres hvidløgene i og hak krydderurterne groft og put det hele i dejen.

  5. Rør det godt sammen i 5-8 min. til dejen er blank og elastisk. Sæt den til at hæve på køkkenbordet i 1-1,5 time. 

LIMECHILI-HONNING

  1. Lav i mellemtiden limechili-honningen. 

  2. Put honning, limeskal og -saft og chiliflager i en lille gryde. Varm det langsomt op på middelvarme (4/9) til honningen er smeltet. Rør rundt undervejs. 

  3. Kog det så hurtigt op (7/9) og hæld det på en lille flaske eller en anden beholder til at køle af. 

TOPPING

  1. Når dejen har hævet færdig tænder du for grillen. Rul dejen ud til ét stort aflangt fladbrød så dejen stadig er 2-3 cm i tykkelse. Pensl med olie på begge sider og grill det ca. 6-8 min. på hver side. 

  2. Når brødet er færdigt, smører du med pesto og topper med rucola, tomater skåret i skiver, burrata, limechili-honning, lidt olivenolie og flagesalt. Velbekomme! 

Forrige
Forrige

Bagte butterbeans med aubergine, squash og kapers

Næste
Næste

Vegetarisk ret med stegte squash, bønner, citron og parmesan