Scarpaccia med squash, løg, basilikum og parmesan

Prøv den her lækre scarpaccia, en traditionel italiensk tærte, der stammer fra Toscana-regionen. Scarpacciaen er lavet med squash, løg, frisk basilikum og parmesan. Tærten er virkelig (!) enkel og nem at lave og hvilket gør den perfekt som en let frokost eller aftensmad fyldt med friske smage og en dejlig sprød konsistens.

De friske, tyndtskåret squash tilføjer en mild, sød smag og en skøn tekstur til tærten. Tyndtskåret løg giver en dejlig sødme, der passer skønt sammen med squashen. Den friske basilikum tilføjer en aromatisk og krydret note, der virkelig løfter tærten. Revet parmesanost giver en rig og salt smag, der komplementerer de friske grøntsager. Du kan også erstatte parmesanosten med gærflager, hvis du ønsker en vegansk version.

Denne scarpaccia har jeg lavet med squash, løg og basilikum, men scarpacciaen er en ret, der nemt kan tilpasses og varieres efter sæson eller hvad du lige har tilbage af grøntsager i grøntskuffen.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 60-70 min.
I alt: 1 t 10 min. - 1 t 20 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 3 squash

  • 1,5 løg

  • 1 hvidløg 

  • En god håndfuld basilikum

  • 3 spsk parmesan eller gærflager 

  • 4 spsk mel

  • Salt og peber

  • Olivenolie 

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Skær squash og løg i tynde skiver, vend det med 2 tsk salt og stil det i en stor si over en skål i 30 min. Det er vigtigt, at du gemmer vandet. 

  2. Pres derefter så meget vædde ud af squash og løg som muligt ned i skålen, så du har ca. 2,5-3 dl væske. 

  3. I skålen blander du presset hvidløg, basilikum, parmesan/gærflager, mel og peber sammen med vandet. Det skal være en flydende dej, så hvis den ikke er flydende, kan du tilsætte en smule mere vand eller mælk. 

  4. Vend derefter squash og løg i den flydende dej.

  5. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft. 

  6. Put et stykke bagepapir med lidt olie på, på en bageplade. 

  7. Spred så dejen ud på bagepapiret så den er tynd og jævn. Jo tyndere jo mere sprød efter bagning, men den skal stadig hænge sammen. 

  8. Drys så med lidt olivenolie og bag scarpacciaen I 40-50 min. Lad den derefter køle en smule af og nyd den så med noget lækkert brød og en skøn salat på siden. Velbekomme! 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

PARMESAN Ønsker du en vegansk version, kan du erstatte parmesanosten med gærflager.

GRØNTSAGER Prøv at tilføje andre grøntsager som cherrytomater eller paprika for variation.

KRYDDERURTER Eksperimentér med forskellige krydderurter som timian eller oregano for forskellige smagsnuancer.

OST Prøv at tilføje andre oste som pecorino eller mozzarella for en anden smagsprofil.

Forrige
Forrige

Små tærter med ricotta, tomater og basilikumolie

Næste
Næste

Soft tacos med halloumi, avocado, koriander og mangochilidressing