Krydrede linser med aubergine, gulerødder, grønkål og mynte

Denne ret med krydrede linser med aubergine, gulerødder, grønkål og mynte er en harmonisk kombination af krydrede linser, saftig aubergine, søde gulerødder, næringsrig grønkål og forfriskende mynte.

De krydrede linser er fyldt med smagfulde krydderier, der giver retten en intens og aromatisk karakter. Linserne er også en kilde til protein og fibre, der gør retten mættende og nærende.

De saftige auberginer og søde gulerødder skæres i små tern og steges indtil de er møre og gyldne. Dette fremhæver auberginens bløde tekstur og gulerøddernes naturlige sødme, som tilføjer en dejlig kontrast til linsernes krydrede smag.

Grønkålen, der er fyldt med næringsstoffer, har en let bitterhed, som tilfører retten en forfriskende dimension.

For at tilføje en frisk og aromatisk nuance tilføjes mynte til retten. Myntens unikke smag giver en dejlig forfriskende note til linserne, auberginen, gulerødderne og grønkålen.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15-20 min.
Tilberedningstid: 30-40 min.
I alt: 45-60 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 løg

  • 1 aubergine

  • 2-3 gulerødder

  • 1/4 rød chili

  • 1 tsk sort peber

  • 1 tsk paprika

  • 1/2 tsk kanel

  • 1/4 tsk spidskommen

  • 200 g linser

  • 0,5 l bouillon (dobbelt terninger)

  • 0,5 dl + 2 spsk olivenolie

  • 1 håndfuld frisk mynte

  • 2 håndfulde grønkål

  • 200 g hummus

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Snit løg, aubergine, chili og gulerødder groft og steg det i 0,5 dl olivenolie i en gryde indtil det tager farve.

  2. Tilsæt flagesalt, sort peber, paprika, kanel og spidskommen og steg et par minutter. Tilsæt så linserne og steg dem med.

  3. Til bouillonen opløs terninger i 0,5 l kogende vand. Hæld det ned i gryden og lad det koge op. Skru derefter ned, læg låg på og lad det simre i 30-35 min. til væsken er optaget.

  4. Smag løbende til med salt.

  5. Gnid lidt olivenolie ind i grønkålen og vend dét og mynte i gryden. Server på et fad med hummus på siden.

Forrige
Forrige

Cremede nudler med kokosmælk, broccoli, edamamebønner og frisk chili

Næste
Næste

Gulerodstærte med feta, ricotta, honning og timian