Den lækreste, nemmeste & mest cremede daal
Cremet, smagsrig, blød og varmende daal. Der er meget få ting, jeg elsker mere end daal. Det er virkelig en undervurderet spise, for det smager bare SÅÅ godt og det er SÅÅ nemt at lave.
Det er også en perfekt ret at lave store portioner af, så kan det nemt fryses ned og tages op på travle dage.
Top den af med creme fraiche, ristede cashewnødder, koriander & lime og spis med det her saftige fladbrød til - så har du altså det lækreste måltid, der kan laves på 30-40 min. (med brød 1,5 t.)
Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 25-35 min.
I alt: 30-40 min.
Nok til 3-4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
DAAL
1 dl olivenolie
80 g gulerødder
1 rødløg
3 fed hvidløg
45 g frisk, skrællet ingefær
3 tsk rød karrymadras
3,5 dl røde linser fra KoRo
6 dl vand
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
2 tsk flagesalt
2 tsk sort peber
Saft af 1 lime
TOPPING
4 spsk cashewnødder (eller andre nødder)
Persille ell. koriander
400 g creme fraiche
Lime
BRØD
Se opskrift her eller køb det færdiglavet
HVORDAN LAVER DU DET:
Hvis du laver brødet selv, så start med at lave dejen. Se opskrift her.
Snit gulerødder, løg og hvidløg fint. Steg det i olivenolie i en halvstor gryde et par minutter.
Tilsæt så revet ingefær og karrymadras og steg yderligere et par minutter.
Tilsæt linserne og steg dem kort og tilsæt så vandet.
Efter 5 min. tilsætter du hakkede tomater, kokosmælk, salt, peber og lime. Rør det godt sammen, skru så ned for varmen, sæt låg på og lad det stå og simre i min. 20 min. Rør rundt i det et par gange undervejs.
Rist cashewnødderne på en tør pande til de bliver gyldne og lad dem køle af.
Spis daalen med ristede cashewnødder, creme fraiche, persille ell. koriander og evt. lækkert brød på siden.
Annonce for KoRo