Pitabrød med squashdeller, kikærter, syltede hvidløg & auberginecreme

De her pitabrød er nemme at lave og smager fantastisk! Pitabrød er en skøn hverdagsspise, men hvis man ikke har tid til at bage dem i hverdagen, kan det gøres til en hyggelig weekendsaktivitet.

Hjemmelavede pitabrød 
Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 2 t. og 10 min.
I alt: 2,5 t.

Købte pitabrød
Forberedelsestid: 25 min.
Tilberedningstid: 35 min.
I alt: 1 t. 

Nok til 3-4 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

HJEMMELAVEDE PITABRØD

  • 4 dl vand

  • 20 g gær

  • 1 tsk honning

  • 1 tsk salt

  • 1 spsk olivenolie

  • 600 g hvedemel 

SQUASHDELLER

  • 2 squash

  • 2 bundter dild

  • 3,5 dl havregryn

  • 1 rødløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 æg

  • 120 g feta

  • Salt

  • Peber

KIKÆRTER

  • 1 dåse kikærter

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk flagesalt

  • 2 spsk olivenolie

AUBERGINECREME

  • 3 auberginer

  • 2 fed hvidløg

  • 1/2 tsk flagesalt

  • 1/2 tsk sort peber

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 tsk lys tahin

  • Frisk mynt

  • Granatæblekerner

CREMEFRAICHEDRESSING

  • 200 g laktosefri fraiche

  • Salt

  • Sort peber

  • Evt. lidt paprika

  • Citronsaft

  • 2 spsk grofthakket frisk persille

ANDET

  • 1 glas syltede hvidløg eller syltede rødløg

  • 1 spidskålshoved

  • Frisk persille

HVORDAN LAVER DU DET:

OBS. Hvis du laver opskriften med købte pitabrød, ignorer da alt med skråt. 

  1. Brug evt. en røremaskine til opskriften. Rør gæret ud i vandet og tilsæt så honning og olivenolie.

  2. Tilsæt melen lidt ad gangen og rør salten i til sidst. Rør dejen godt sammen i 10-12 min til den virkelig elastisk og luftig.

  3. Lad den så hæve på køkkenbordet under et opvredet viskestykke i 1 time.

  4. Forbered i mellemtiden auberginecremen og kikærterne.

  5. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  6. Skyl kikærterne grundigt i vand og skær auberginerne ud i store tern.

  7. Vend kikærterne i salt, peber, paprika & olie og læg dem på en bageplade.

  8. Vend auberginerne i olie og salt og knus hvidløgene og læg dem imellem auberginestykkerne, så de kan tages fra igen.

  9. Bag begge dele i 20-25 min. men hold øje med at kikærterne ikke brænder på. Lad begge dele køle af efterfølgende.

  10. Lav i mellemtiden "farsen" til squashdellerne klar.

  11. Riv squashen groft, vend det med lidt salt og klem så meget væske ud som muligt – det er nemmest med hænderne.

  12. Blend derefter halvdelen af havregrynene med løg, hvidløg, dild, ægget, salt og peber.

  13. Rør det sammen med de revne squash, feta og resten af havregrynene.

  14. Stil "farsen" på køl i 10-15 min. eller mens dejen hæver. 

  15. Drys lidt mel ud på bordet og spænd dejen op med en bagespatel.

  16. Del så dejen ud i 8 klumper. Spænd også disse op og lad dem hæve på køkkenbordet i 20 min. under et opvredet viskestykke.

  17. Blend i mellemtiden de bagte auberginetern med tahin og smag til med salt. Server med frisk mynte og granatæblekerner.

  18. Drys mel på din kagerulle og en lille smule på bordet. Rul så bollerne ud til flade cirkler så de er ca. 0,5 cm tykke.

  19. Lad dem igen hæve under et opvredet viskestykke, men denne gang i 40 min.

  20. Under denne tredje hævning (40 min.) steg da squashdellerne (lav dem små, så de bliver rigtig sprøde!) og lav creme fraichedressingen ved at røre alle ingredienserne sammen - smag til med salt, peber og citron.

  21. Snit spidskålen fint og vend det i lidt olivenolie og salt.

  22. Forvarm så din ovn til 260 graders varmluft med enten et bagestål eller en bageplade i.

  23. Bag 4 pitabrød ad gangen i 5-7 min. Hold øje med at brødene ikke bliver for brændte.

  24. Lad dem efterfølgende køle af på en bagerist under det opvredne viskestykke, da dette vil holde på brødendes fugt.

  25. Bruger du købte pitabrød, varm dem da efter anvisning på pakken.

  26. Server pitabrødene med squashdeller, auberginecremen, kikærterne, creme fraichedressingen, spidskålen, de syltede hvidløg/hvidløg og frisk persille.

Forrige
Forrige

Butterdejspakker med nødder, kartofler, svampe & salvie

Næste
Næste

Toast med grillet grønt, mozzarella & urtedressing