Græskarsuppe med gulerødder, miso og sprøde croutoner

Den her græskarsuppe med gulerødder, miso, ingefær, hvidløg og kokosmælk er en smagsbombe, der kombinerer sødmen fra græskar og gulerødder med den salte umami-smag fra miso og en varmende krydret note fra ingefær og hvidløg. Den cremede kokosmælk tilfører en silkeblød konsistens, der gør suppen dejlig cremet. Toppet med sprøde croutoner og frisk persille, får du en suppe, der er lige så fyldig og smagfuld, som den er smuk at se på. Perfekt til en kølig efterårsdag, hvor du har brug for varme og komfort.

Græskaret tilfører en naturlig sødme og en blød, cremet tekstur, der gør suppen fyldig og nærende. Gulerødderne understøtter græskarets sødme, da deres naturlige sukkerindhold karamelliseres let under tilberedningen, hvilket giver dybde og sødme til suppen. Den salte umami-smag fra misoen balancerer suppens sødme og tilfører en kompleks, dyb smag. Og et kæmpe plus er, at miso er en fermenteret ingrediens, der indeholder probiotika, som er godt for tarmfloraen og fordøjelsen. Ingefær og hvidløg tilføjer et lag af varme og krydderi, som giver en skøn kant til den søde græskarsmag. Kokosmælken gør suppen silkeblød og tilfører en subtil tropisk sødme. Den erstatter klassisk fløde i denne opskrift, hvilket også gør retten vegansk. De hjemmelavede croutoner giver et knasende element til suppen, som skaber en skøn kontrast til den bløde konsistens. De sprøde stykker brød absorberer også lidt af suppens smag og tilfører en dybere, salt tekstur. Den friske persille giver en let, urtet smag og en skøn friskhed, der komplimenterer suppens smag virkelig skønt.

Den her græskarsuppe med gulerødder, miso, ingefær, hvidløg og kokosmælk er altså en perfekt balance af sødme, umami og krydderi. Suppe er let at lave og fyldt med nærende ingredienser, der både mætter og varmer på kolde dage.

Vi har samlet nogle opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt: 45 min.

Nok til 4 pers. 

HVAD SKAL DU BRUGE:

SUPPE

  • 1 græskar (ca. 1-1,2 kg)

  • 260 g gulerod (ca. 4-5 stk.)

  • 40 g ingefær 

  • 4 fed hvidløg

  • 3 spsk lys miso 

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk chiliflager

  • 1-1,2 l grøntsagsbouillon

  • 1 dåse kokosmælk

  • Saft af 1 citron 

  • Salt og peber

CROUTONER

  • 200 g (surdejs)brød (ca. 2 skiver)

  • Olivenolie

  • Salt og peber

TOPPING

  • Fraiche (evt. laktosefri)

  • Olivenolie

  • Frisk persille

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Skær græskar og gulerødder og i grove stykker. Lav så grøntsagsbouillonen klar.

  2. Svist revet ingefær og presset hvidløg i olivenolie i bunden af en stor gryde.

  3. Tilsæt miso og en lille sjat boullion og rør det ud til en mere cremet konsistens.

  4. Tilsæt så spidskommen og chiliflager og lad det stege et minuts tid, inden du tilsætter græskar og gulerødder. Lad det stege i et par minutter.

  5. Tilsæt så bouillon så det kun lige akkurat dækker grydens indhold. Kog det op og læg låg på og lad det simre i 25-30 min.

  6. Lav i mellemtiden croutonerne. Skær eller bræk brødet i mindre stykker og steg dem på panden i olivenolie, salt og peber til de får en stegt overflade. Lad dem så køle af.

  7. Tilsæt kokosmælk til suppen og stavblend den i gryden. Tilsæt evt. mere bouillon hvis du ønsker en mere flydende konsistens og smag til med citron, salt og peber.

  8. Server med sprøde croutoner, frisk persille, fraiche og lidt olivenolie på toppen. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

BOUILLON Brug evt. dobbeltdosering af hvad der er angivet på pakken for at give smagen et spark.

GRÆSKAR Du kan både bruge hokkaido græskar eller butternut squash til suppen.

GLUTENFRI Brug et glutenfrit brød for en glutenfri version.

LAKTOSEFRI Suppen er naturlig laktosefri - bare vær sikker på, at dit brød ikke indeholder yoghurt eller lignende. Og så kan du toppe med laktosefri fraiche.

Forrige
Forrige

Baguette med rørt gedeost, rosmarin, rucola, balsamico glace og hvidløgsstegte svampe

Næste
Næste

Kikærter i cremet tomatsovs med mozzarella og hasselnødder