Gnocchi med svampe og timian
Velsmagende, nem og hurtig opskrift på hjemmelavede gnocchi, perfekt kombineret med svampe, frisk timian, rig parmesan og en velsmagende rund undertone fra hvidvin. Skøn ret til hverdagsaftener uden meget tid eller som en del af en middag til gæster i weekenden.
Disse små, luftige kartoffelgnocchi er som små puder af himmel. Deres blødhed og smag gør dem til den perfekte base for retten. Og efter de er stegt af på panden, får de også en skøn sprød kant.
Svampene tilfører en intens umamismag og en kødfuld tekstur til retten. En smagseksplosion med hvert bid.
Den friske timian bringer en aromatisk og urtet nuance til retten.
Parmesanosten giver en vidunderlig cremethed og rives også på toppen. Den rige, nøddeagtige smag af parmesan giver en fuldendt finish til retten.
Hvidvinen binder hele smagsbilledet sammen med sin lette syrlighed og komplekse smagsprofil. Hvis du ikke har mulighed for eller lyst til at bruge hvidvin har jeg forslået alternativer under “Opmærksomhedspunkter” nederst på siden.
Denne opskrift på gnocchi med svampe, timian, parmesan og hvidvin er en vidunderlig ret, der er nem og hurtig at lave og som rummer en dyb og nuanceret smagsprofil.
OBS. Det kan være du skal have to pander i spil, så gnocchierne kan være der! I det tilfælde, fordel da ingredienserne ligeligt mellem de to pander.
Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 10-15 min.
I alt: 20-25 min.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
1 løg
2 fed hvidløg
En god håndfuld frisk timian
2 dl hvidvin
800 g gnocchi
400 g svampe
1 dl gnocchivand
4 spsk parmesan + til topping
Salt og peber
Olivenolie
HVORDAN LAVER DU DEM:
Skær svampene ud i grove stykker.
Hak løg og hvidløg fint og steg begge dele i olivenolie på en pande.
Efter et par minutter tilsætter du en god håndfuld frisk timian og steger yderligere et par minutter.
Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe (der går ca. 3-5 min.)
Sæt i mellemtiden vand over til at koge til gnocchierne. Når vandet koger tilsætter du 1 tsk salt og gnocchierne.
Når alkoholen er ved at være fordampet tilsætter du svampene og steger med på panden.
Når gnocchierne er færdige og flyder ovenpå kogevandet, tilsætter du dem på panden sammen med 1 dl gnocchivand, salt og peber. Riv parmesanosten hen over og vend det rundt i.
Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Server med frisk timian, olivenolie og revet parmesan på toppen. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
PARMESAN Jeg vil anbefale at du er lidt rundhånet med parmesanen, for det giver så skøn en smag og en cremet konsistens til retten. Så følg de 4 spsk vejledende og suppler gerne med lidt ekstra hvis du synes.
SVAMPE Du kan bruge hvilke som helst slags svampe du ønsker. Jeg foretrækker østershatte, shitakesvampe, portobello eller brune champignon for maksimal smag. Miks gerne to eller flere svampetyper for at få så alsidig en svampe- og umamismag som muligt.
HVIDVIN Foretrækker du ikke at bruge hvidvin, kan du bruge hvidvins- eller æblevineddike som alternativ for at tilføre samme syre og rundhed til retten.