Små tærter med ricotta, tomater og basilikumolie

Lækre, små butterdejstærter fyldt med ricottacreme, saftige tomater, aromatisk basilikumolie og friske spirer. Opskriften inviterer til en lidt anerledes måde at servere din tomattærte på, men tomaterne bliver så lækre og delikate af at blive pakket ind hver for sig og fremhæver den skønne cremede konsistens af ricottacremen med citronskal i.

Tærterne består af den sprøde og luftige butterdej, som danner bunden for tærterne. En cremet blanding af ricotta, citronskal, salt og peber tilføjer en let og frisk smag samtidig med en skøn cremet base, der suger sødmen fra tomaterne til sig. De saftige tomater giver sødme og saftighed, der komplimenteres så skønt af den sprøde butterdej. Efter bagning toppes tærterne med hjemmelavet (eller købt) basilikumolie lavet af frisk basilikum, olivenolie og en smule salt, som tilføjer en intens basilikumsmag, der bare er prikken over i’et. Slutteligt tilføjer bjerget af friske spirer en sprød og frisk tekstur.

De her små butterdejstærter med ricottacreme, store tomater, basilikumolie og et bjerg af spirer er altså fyldt med smag og kombinerer sprødhed, cremethed og friskhed. Perfekt til både hverdage og weekender da de kun kræver 10 min. arbejdstid.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 35-40 min.
I alt:
 45-50 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 butterdej

  • 250 g ricotta

  • Citronskal af 1/2 citron

  • Salt og peber

  • 2-3 store tomater

TOPPING

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 180 graders varmluft.

  2. Rør ricottaen sammen med citronskallen, salt og peber.

  3. Skær tomaterne ud i skiver af 1-1,5 cm tykkelse så du har 6 skiver.

  4. Rul butterdejen ud og skær 4 cirkler (evt. skær efter en skål) så kanterne kan foldes lidt ind over tomatskiverne (se videoen på Instagram).

  5. Rul den overskydende dej ud på ny og stik de sidste 2 cirkler ud.

  6. Prik så i dejen med en gaffel, smør en spsk ricottacreme ud i midten af cirklerne og læg en tomatskive over.

  7. Fold kanterne ind over tomatskiverne, drys med olivenolie og bag tærterne ved 180 graders varmluft i 30-35 min. og til sidst 3-5 min. ved grillfunktion, så de bliver lidt brændte.

  8. Dryp med basilikumolie inden servering og top med spirer og basilikumblade. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Scarpaccia med aubergine, kartofler, rosmarin og parmesan

Næste
Næste

Scarpaccia med squash, løg, basilikum og parmesan