Rødbedetærte med ricotta, feta, timian og honning

Sprød og smagfuld butterdejstærte med rødbede, ricottacreme, feta, timian og gylden honning. Denne tærte rummer en skøn harmoni mellem saftige rødbeder og cremet ricotta og feta, tilsat et strejf af frisk timian og sød honning.

De saftige rødbeder, skåret i tyndere skiver, bliver sødere og blødere under bagningen og tilføjer en subtil sødme og smuk farve til hvert lag. Rødbederne vendes i honning inden bagningen, hvilket tilføjer en fortryllende og dyb sødme.

Ricottacremen, luftig og delikat, binder tærten sammen og tilføjer en lækker cremet konsistens, der balancerer rødbedernes naturlige intensitet.

Fetaen i cremen tilfører en skøn salt undertone, der skaber en dynamisk kontrast til de søde rødbeder og cremetheden fra ricottacremen.

Den friske timians krydrede aroma forstærker smagsoplevelsen og bringer en urtet dimension, der løfter hele retten

Prøv denne smukke og smagfulde butterdejstærte med rødbede, ricottacreme, feta, timian og honning enten en hverdagsaften eller server til gæster i weekenden.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 45-50 min.
I alt:
 55-60 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 kg rødbeder

  • 2 spsk honning 

  • 2 spsk feta

  • 1 spsk skyr 

  • 250 g ricotta 

  • Håndfuld frisk timian 

  • 1 rulle butterdej (275 g)

  • Salt 

  • Peber

  • Olivenolie

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skræl rødbeder, skær dem i skiver på den lange led af maks 0,5 cm. tykkelse. Vend dem i 2 spsk honning, olivenolie og salt.

  3. Fordel dem på en bradepande og bag dem ved 200 graders varmluft i 20 min.

  4. Rør i mellemtiden feta, skyr og ricotta sammen.

  5. Rul butterdejen ud og prik huller i dejen med en gaffel.

  6. *Når rødbederne er færdige, lægger du dem sammen, så de former et rektangel på bagepladen (se hvordan i videoen her).

  7. Smør derefter ricotta-fetacremen forsigtigt ud over rødbederne. Læg til sidst butterdejen oven på rødbederne og pensl med lidt havremælk.

  8. Bag tærten i 25-30 min. ved 180 graders varmluft.

  9. Lad efterfølgende tærten køle en smule af. Læg et fad, et spækbræt eller andet du vil servere tærterne på oven på tærten, hold under bradepanden og fadet/spækbrættet og flip det så rundt så fadet/spækbrættet er nederst. Fjern bradepanden og bagepapiret et voilà!

  10. Drys med lidt ekstra frisk timian på toppen og så er tærterne klar.

  11. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

STEP 6 Du kan også bage tærten med butterdejen nederst. I så fald ruller du butterdejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade, stikker hul i den med en gaffel og fordeler ricottacremen ud på dejen, så der er 2-3 cm. ud til kanterne. Fordel derefter rødbederne ud i et flot mønster og drys med frisk timian og lidt olivenolie. Rødbederne vil skrumpe lidt og give et knapt så smukt mønster, som hvis du bagte den med bunden nedaf, men den smager lige så skønt.

Forrige
Forrige

Tærte med karameliserede løg, ricotta og mynte

Næste
Næste

Tærter med spinat, ricotta, feta & citronskal