Galette med squash, ricotta og krydderurter

Denne opskrift på galette med silkeblød ricottacreme, saftige smukke gule og grønne squash, duftende frisk timian og en drizzle af lækker persilleolie bringer den rustikke charme ved en galette sammen med en perfekt harmoni af smag og farve.

Galette indeholder en skøn ricottacreme, der smøres jævnt på den sprøde dej. Denne cremede base er både mild og rig, og den skaber en lækker kontrast til de øvrige ingredienser.

De saftige gule og grønne squash, skåret i tynde skiver, giver en sødme og et smukt visuelt touch til galetten. Kombinationen af farver og smag skaber en imponerende præsentation.

Frisk timian tilføjer en krydret og frisk aroma, der forstærker smagen af squashene og giver galetten en dejlig dybde.

En drizzle af persilleolie, lavet ved at blende frisk persille med olivenolie, giver et smukt grønt touch og en let krydret smag til retten.

Resultatet er en galette, der ikke kun er en fryd for smagsløgene, men også for øjet. Den farverige kombination af de saftige squashskiver, den cremede ricottacreme, den duftende timian og den friske persilleolie skaber en visuelt tiltalende præsentation, der helt sikkert vil vække appetitten.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 30-35 min.
I alt: 45-50 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 1 dl vand

  • 1 tsk salt

  • 0,5 dl olivenolie

  • 2 dl hvedemel

  • 1,5 dl fuldkornshvedemel, grahamsmel eller ølandshvedemel 

  • 2 håndfulde grofthakket bredbladet persille

FYLD

  • 3 squash (gerne blandede farver)

  • 400 g ricotta

  • Salt

  • Sumak

  • Frisk timian*

  • Olivenolie

  • Persilleolie (valgfrit)

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Lav dejen først ved at rør vand og olivenolie sammen. Tilsæt så mel lidt ad gangen og salten og persillen til sidst. Rør eller ælt dejen godt sammen i et par minutter til det bliver en fast kugle. Dæk den til og stil den til side på køkkenbordet.

  2. Skær squashene ud i skiver af et par mm tykkelse.

  3. Tænd for din ovn på 200 graders varmluft.

  4. Rul dejen ud så den er 0,3-0,5 cm tyk. Prik rundt med en gaffel og smør så ricottaen ud, så 1,5-2 cm af kanten er fri.

  5. Fordel squashskiverne ud på ricottaen, de må gerne overlappe lidt, da de skrumper under bagningen.

  6. Buk kanterne ind, drys med salt, sumak, timian og olie og bag galetten i 30-35 minutter

  7. Top af med lidt frisk timian når den er færdig og spis en skøn salat på siden.

  8. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

TIMIAN Du kan også bruge tørret timian, men den friske har en mere gennemtrængende smag. Du kan også bruge andre krydderurter hvis ikke du kan finde timian. Fx rosmarin, oregano eller bredbladet persille.

Forrige
Forrige

Tærte med squash, ricottacreme, oliven og salvie

Næste
Næste

Bürek med spinat, feta & dild