Galette med bolsjebeder, hummus og timian

Endnu en skøn, nem og velsmagende opskrift på galette. Den her er lavet med bolsjebeder, hummus, timian og chiliflager og den bringer alle efterårets farver og smage sammen i én uimodståelig tærte. Galetten har en sprød bund, som harmonerer med de søde, let krydrede bolsjebeder, den cremede hummus og den aromatiske timian og så tilfører chiliflagerne en diskret varme, der giver galetten et ekstra pift.

De smukt marmorerede bolsjebeder giver ikke kun en smuk farve, men også en naturlig sødme, der går rigtig godt med de krydrede og cremede elementer i galetten. Hummusen fungerer som en cremet og fyldig base, der tilfører galetten dybde og en let syrlighed fra citron og tahin og så harmonerer den godt med bolsjebedernes sødme og giver så skøn en smagsoplevelse. Den friske timian tilfører en delikat urtesmag, der løfter galetten, mens chiliflagerne giver en mild varme, der går godt til sødmen fra bolsjebederne.

Den her galette med bolsjebeder, hummus, timian og chiliflager er en skøn kombination af den sprøde bund, cremet hummus og let krydrede bolsjebeder. Den smukke farve fra bolsjebederne gør galetten smuk og æstetisk, og smagen er både afbalanceret og dyb med noter af sødme, urter og varme. Perfekt til både hverdagsmiddag og eller som en del af en servering til gæster i weekenden.

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt:
 40-45 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ (du kan også bruge en færdiglavet tærtedej)

  • 1 dl vand

  • 1 tsk salt

  • 0,5 dl olivenolie

  • 2 dl hvedemel

  • 1,5 dl ærtemel

FYLD

  • 6-7 bolsjebeder

  • 250 g (chili)hummus 

  • 1 tsk chiliflager

  • En håndfuld timian

  • Olivenolie 

  • Salt

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft og lav så først dejen klar.

  2. Rør mel, ærtemel og salt sammen i en skål og tilsæt så vand og olie.

  3. Rør først dejen sammen med en ske, men efterhånden som dejen bliver mere "tør" ælter du den sammen med hænderne i 5 min.

  4. Lad den så stå og trække mens du ordner bolsjebederne.

  5. Skræl dem og skær dem ud i tynde skiver af et par millimeter.

  6. Rul så dejen ud så den er ca. 0,5 cm. tyk (den må gerne se rustik ud i kanterne) og læg den på et stykke bagepapir på en bageplade.

  7. Smør hummussen ud på dejen, men lad 2-3 cm. være ud til kanterne, da de skal foldes indover.

  8. Læg så bolsjebedeskiverne i en fint mønster ovenpå hummussen og drys med olivenolie, salt, chiliflager og timian.

  9. Buk så kanterne indover bolsjebederne, drys med lidt olivenolie på kanten og bag så galetten i midten af ovnen i 25-30 min. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

DEJEN Hvis dejen er for tør, tilsætter du lidt mere vand. Men meget lidt ad gangen!

GLUTENFRI Ønsker du en glutenfri galette, kan du bruge glutenfri mel i stedet for hvedemel. Ærtemelen er naturlig glutenfri.

LAKTOSEFRI Galetten er naturlig laktosefri.

Næste
Næste

Figentærte med ricotta, balsamicoglace, timian og valnødder