Butterdejstærte med græskar, hummus, salat og ristede kerner

Den her butterdejstærte med krydret hokkaidogræskar, cremet hummus, frisk salat og ristede kerner er den perfekte efterårsservering enten til aftensmad eller til frokost. Tærten er en skøn kombination af sprødhed, varme krydderier og friske grønne elementer. Med sprød butterdej som base og fyld af krydret græskar og silkeblød hummus, får tærten en dejlig fyldig smag, mens salaten og de ristede kerner tilfører knas og friskhed. Tærten fremhæver græskarrets naturlige sødme og varme krydderier, som passer perfekt til årstidens skift og giver en farverig og lækker ret, der både smager og ser indbydende ud.

Hokkaidogræskar er jo den perfekte efterårsgrøntsag med sin søde, nøddeagtige smag og fyldige tekstur, der bliver blød og lækker efter bagning. Når græskarret krydres og bages, udvikler det en intens og varm smag, som tilføjer dybde og fylde til tærten. Den cremede hummus tilfører en fyldig bund til tærten og bringer et lag af syrlig og nøddeagtig smag fra kikærterne, der harmonerer perfekt med græskarrets sødme og de varme krydderier. Hummusen binder også smagene sammen og giver tærten en fløjlsblød tekstur. Den friske salat tilfører en sprød kontrast til den fyldige butterdej og hummus. Salatens friske og lette smag gør retten både balanceret og forfriskende, samtidig med at den tilfører tærten en flot grøn farve. Kernerne giver en knasende tekstur, der komplementerer den sprøde butterdej. De tilfører også en let nøddeagtig smag, som gør tærten mere mættende og smagsrig.

Butterdejstærten med krydret hokkaidogræskar, hummus, salat og ristede kerner er en fyldig og smagfuld efterårsret, der kombinerer det bedste af både sprøde og cremede teksturer. Den varme krydderismag fra græskarret sammen med hummusens bløde konsistens og den friske salat gør tærten både mættende, men også let.

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5-10 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 30-40 min.

Nok til 4-6 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

GRÆSKAR

  • 1 lille/1/2 stort hokkaido græskar

  • 4-5 spsk olivenoile

  • 2 tsk flagesalt

  • 1 tsk tørrede chiliflager

  • 3 tsk baharat krydderi 

ANDET

  • 1 butterdej

  • 400 g hummus

  • 75 g salat

  • 1/2 bakke karse

  • 2 spsk solsikkekerner 

  • 3 spsk olivenolie

  • 2 spsk æble- eller kirsebæreddike 

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Halver hokkaidogræskaret og skær det ud i tynde skiver af ca. 1/2 cm tykkelse.

  3. Vend det i olivenolie, salt, chiliflager og baharat krydderi.

  4. Fordel stykker på bagepapir på 1-2 bageplader så de ikke overlapper hinanden og bag dem ved 200 graders varmluft i 25-30 min.

  5. Rul butterdejen ud og skær halvvejs ned i dejen hele vejen rundt med ca. 1,5-2 cm. ud til kanten. Prik huller i dejen med en gaffel og bag butterdejen med i ovnen de sidste 10-15 min. Hold øje med den så den ikke bliver for brændt.

  6. Rist i mellemtiden kerner på en tør pande.

  7. Efter bagning, smør da hummus ud på den bagte butterdej og læg græskarstykkerne ovenpå i et flot mønster.

  8. Vend så salat med karse, ristede kerner, olivenolie og eddike og læg det ovenpå græskarstykkerne. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

BAHARAT SUBSTITUT Kan du ikke få fingrene i en baharat krydderiblanding, kan du i stedet bruge garam masala.

Forrige
Forrige

Figentærte med ricotta, balsamicoglace, timian og valnødder

Næste
Næste

Scarpaccia med aubergine, kartofler, rosmarin og parmesan