Miso karamelsauce

Hvis du er vild med karamelsauce eller saltkaramelsauce, så MÅ du prøve den her misokaramelsauce. Den er en vanvittig kombination af den klassiske karamelsødme og en dyb umami fra misoen. Saucen får en luksuriøs, cremet konsistens, som er perfekt til at hælde over is, pandekager, kager eller frugt. Med ingredienser som fløde, sukker, smør og miso skaber denne opskrift en karamel, der både er fyldig, balanceret og overraskende i smagen. Den let saltede smag fra misoen løfter karamellen og gør den til en ekstraordinær tilføjelse til både desserter og søde retter.

Basen for karamellen, som smeltes, der danner fundamentet i saucen. Fløden tilføjer fylde og en cremet konsistens, som gør karamellen blød og luksuriøs. Fløden binder sukkeret sammen og giver en rig tekstur. Smørret bidrager med en fyldig smag og skaber en silkeblød konsistens i karamellen. Smørret giver også karamellen en smuk glans. Og så til den hemmelige ingrediens, der giver karamellen sin unikke karakter, miso. Misoens salte umami-smag tilfører dybde og balance til karamellens sødme og gør saucen mere kompleks og interessant.

Den her misokaramelsauce er en intens og smagfuld version af klassisk karamel, hvor den tilsatte miso tilfører en dyb umami, der giver en kompleks smagsoplevelse. Kombinationen af sukker, smør, fløde og miso skaber en rig og fløjlsblød karamel, som kan bruges i et utal af desserter eller nydes for sig selv. Misokaramellen er den perfekte topping til is, kager, pandekager eller frugt og tilfører dine desserter en ny og spændende dimension.

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 0 min.
Tilberedningstid: 20-25 min.
I alt: 20-25 min.

Nok til 1 stor portion 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 200 g sukker

  • 80 g smør (stuetemp.)

  • 1,5 dl fløde (stuetemp.)

  • 40 g lys miso (stuetemp.)

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Hæld sukker på en pande, så det er fordelt jævnt. Skru så op på medium varme og lad sukkeret smelte ganske langsomt uden at røre i det (det kan godt tage 10-12 min.). Når det er ved at være helt smeltet, må du gerne røre det lidt rundt og evt. skrue lidt op for varmen, hvis det ikke er helt smeltet.

  2. Skru så ned for varmen igen, lige under medium varme, og tilsæt smørret under omrøring. Det kan godt boble en masse, så vær opmærksom på det.

  3. Når det er helt inkorporeret, tilsætter du fløden også under omrøring.

  4. Når det så er helt inkorporeret, tilsætter du misoen og rører det sammen til en flydende karamel.

  5. Lad det køle en anelse af, inden du hælder det i en lufttæt beholder. lad det evt. køle af i køleskabet uden låg en halv times tid. velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

STUETEMPERATUR Vær derfor opmærksom på at stil de ingredienser, der skal være stuetempererede ud på køkkenbordet 1 times tid inden du skal lave karamellen.

LAV PÅ FORHÅND Du kan sagtens lave misokaramellen dagen inden servering. Blot opbevar det i køleskabet.

GLUTENFRI For en glutenfri karamelsauce brug glutenfri miso.

LAKTOSEFRI Hvis du ønsker en laktosefri karamelsauce, kan du bruge laktosefri smør og fløde.

Forrige
Forrige

Vaniljesmåkager med fyld

Næste
Næste

Rocky road med kammerjunker, riskiks og farvet drys