Salat med perlebyg, dadler, mynte, basilikum, pistacie, citron og feta

Smæk på smagene, smuk og enkel at tilberede! Den her smagfulde salat, med perlebyg, dadler, mynte, basilikum, pistacienødder, citron og feta, kan jeg meget varmt anbefale at prøve. Den rummer virkelig den perfekte balance mellem sødme, friskhed og fylde.

Perlebyg giver en sej og mættende tekstur, der gør salaten fyldig og tilfredsstillende. Søde og bløde dadler skaber en dejlig kontrast til de øvrige ingrediensers teksturer. Frisk mynte giver en aromatisk og kølende effekt, der løfter smagsoplevelsen. Basilikummen tilføjer en kompleks og fyldig urtesmag, der komplementerer de øvrige ingredienser. Sprøde pistacienødder giver en skøn crunch og en let nøddeagtig og saltet smag. Citronsaft og -skal tilføjer en lys, syrlig note, som balancerer salatens sødme og salt. Og den cremede fetaost tilføjer både salt og fylde, som binder alle smagselementerne sammen.

Salaten med perlebyg, dadler, mynte, basilikum, pistacie, citron og feta kan både severes som hovedret (i så fald gang mængderne med 2) med lidt brød på siden eller som tilbehør til andre hovedretter eller salater.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 15 min.
I alt:
 25 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 200 g perlebyg

  • 16 udstenede dadler

  • 2 store håndfulde basilikum

  • 2 store håndfulde mynte

  • 80 g pillede pistacienødder

  • Saft og skal af 1 citron

  • 120 g feta 

  • 7-8 spsk olivenolie

  • 1/2-1 tsk flagesalt  

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Kog perlebyggen efter anvisning på pakken og skyl det derefter i koldt vand.

  2. Skær i mellemtiden de udstenede dadler ud i kvarte.

  3. Hak basilikum, mynte og pistacienødderne groft.

  4. Bland så perlebyggen sammen med alle ingredienserne og smag til med citronsaft og salt. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Spidskålssalat med avocado dressing, sprøde majs og pinjekerner

Næste
Næste

Salat med stegte abrikoser, nektariner, mozzarella, ærter og basilikum