Panerede aubergine med mynte, feta og tahindressing

Mangler du den perfekte side, så prøv de her panerede aubergineskiver toppet med frisk mynte, cremet feta og silkebrød lys tahin. Retten er nem at lave og smager så himmelsk.

De saftige aubergineskiver er bagt inden paneringen for at fremhæve deres saftighed og smag. Paneringen giver auberginerne en sprød skal, der skaber en skøn kontrast til deres blødhed indeni.

Den friske mynte tilføjer en kølig, forfriskende note, der forstærker den samlede oplevelse og giver retten et løft.

Cremet feta bringer en saltet og fyldig karakter til retten, perfekt afbalanceret med auberginens mildhed og myntens friskhed.

Top det hele af med en generøs drizzle af flydende lys tahin - en nøddeagtig og smørblød tahin, der smelter over retten og binder smagene sammen.

Retten er perfekt at servere på siden af en måltidssalat, pitabrød, wraps, veggiedeller eller som en del af en middag serveret family-style. Velbekomme!

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 15 min.
I alt:
 30 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 aubergine

  • Olivenolie

  • 5 spsk majsmel

  • 5 spsk hvedemel

  • 2 tsk salt

  • 2 tsk peber

  • 2 tsk paprika 

  • 4 æg

  • 200 g feta

  • 3 spsk lys tahin

  • En håndfuld mynte

  • Evt. sumak og tørret kornblomst

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn ved 200 graders varmluft.

  2. Skær auberginen ud i skiver af 1 cm. tykkelse, vend dem i lidt olivenolie og bag dem i ovnen ved 200 graders varmluft i 15 min.

  3. Rør i mellemtiden majsmel, hvedemel, salt, peber og paprika sammen i et dyb tallerken eller en skål.

  4. Pisk æggene sammen med en gaffel i en anden dyb tallerken eller skål.

  5. Når auberginerne er færdigbagt vend dem da først i æggeblandingen, dernest i melblandingen og steg dem så på en pande i olivenolien på begge sider.

  6. Server dem på et fad toppet med krymlet feta, tahin og frisk mynte.

  7. For et ekstra æstetisk kick kan du toppe med lidt sumak og tørret kornblomst.

  8. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Panerede squash med tomat, feta og persille

Næste
Næste

Måltidssalat med grønkål, bagte rodfrugter, bælgfrugter og ingefærvinaigrette