Salat med appelsin, fennikel, grønne bønner og oliven

Salat med skiveskårede appelsiner, tyndtskåret fennikel, bagte grønne bønner, kapers og olivenolie. En vidunderlig blanding af det søde fra appelsinerne, det friske fra fenniklen, det fede fra olivenolien og det salte fra kapersne. 

De skiveskårne appelsiner giver salaten en frisk og frugtagtig sødme.

Tyndtskårne fennikelskiver tilføjer en knasende friskhed til salaten med deres lette anisagtige smag. Fennikelens sprødhed skaber en spændende kontrast til de øvrige ingredienser og tilføjer en delikat og forfinet tekstur.

De bagte grønne bønner tilføjer en dejlig dyb konstrast til de friske appelsiner og fenniklen. Bønnernes saftige og møre konsistens giver en fyldig og tilfredsstillende mundfølelse, der komplementerer de andre ingredienser rigtig skønt.

Kapers bringer et tangy twist til salaten med deres karakteristiske syrlige smag. Deres pikante og saltede smag bidrager til en subtilt krydret smagsoplevelse, der balancerer perfekt med de andre ingredienser.

Olivenolien tilføjer en skøn fedme og dybde til salaten, der går så skønt hånd-i-hånd med de andre ingredienser.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25 min.
I alt: 35 min.

Nok til 4 pers. som side

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 appelsiner

  • 1 fennikel

  • 450 g frosne grønne bønner

  • 1 lille glas kapers eller kalamataoliven

  • Olivenolie

  • Salt

  • Peber

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Vend de grønne bønner i olivenolie og bag dem ved 220 graders varmluft i 20-25 min.

  2. Skær skrællen af appelsinerne så mest muligt af det hvide også ryger af. Skær appelsinerne ud i skiver af 0,5 cm.

  3. Skær fenniklen ud i tynde skiver.

  4. Bruger du oliven, så fjern da stenene (hvis de er med sten).

  5. Læg appelsinskiverne nederst, så fenniklen, så de grønne bønner og top til sidst af med kapers/oliven, olivenolie, salt og peber. Top af med de krusede skud fra fenniklen.

  6. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

KAPERS Er du ikke så meget til kapers, kan du sagtens erstatte dem med kalamataoliven, for at tilføre den salte dimension til salaten.

Forrige
Forrige

Bagte kartofler med avocadocreme, rosmarin og ærteskud

Næste
Næste

Burrata med ræddiker, appelsin og olivenolie