Vaniljesmåkager med fyld

De her søde vaniljesmåkager med fyld indkapsler julens hygge på den fineste måde. Med sprød og smørmættet vaniljedej og et udvalg af delikate fyld, som eksempelvis pistaciecreme, abrikosmarmelade og figenmarmelade, får hver småkage sin egen unikke smagsoplevelse. Vaniljessmåkager er perfekte til julebordet, men også som en hjemmelavet gave, der emmer af kærlighed og julestemning.

Den klassiske, sprøde vaniljedej er lavet af smør, sukker, vanilje og mel, hvilket giver småkagerne en smøragtig og sød smag med en mild vaniljenote. Dejen er enkel, men smagen er rig og perfekt afstemt til at komplementere de forskellige fyld. Pistaciecremen giver en nøddeagtig sødme og en unik, cremet tekstur og farven og smagen går så godt til den sprøde vaniljedej. Den søde og syrlige smag af abrikosmarmelade tilfører småkagen en friskhed, der balancerer den rige vaniljedej virkelig fint. Figenmarmeladen har en dyb, rig frugtsmag med lette jordagtige noter, som gør den perfekt til juletid. Den passer smukt sammen med småkagens søde og lette tekstur.

De her julede vaniljesmåkager med fyld af pistaciecreme, abrikosmarmelade og figenmarmelade mellem den sprøde vaniljedej giver småkagerne en unik smagsoplevelse - og så er de så fine at se på.

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 1 t.
I alt:
 1 t. og 10 min.

Nok til ca. 25 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 280 g hvedemel

  • 100 g koldt (!) smør 

  • 125 g sukker 

  • Korn fra 1 stang vanilje/2 tsk vaniljesukker

  • 1 spsk honning

  • 1 æg

FYLD

  • 9 tsk. pistaciecreme

  • 8 tsk abrikosmarmelade

  • 8 tsk figenmarmelade

  • Flormelis til drys

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Skær smørret ud i mindre tern og kom det og mel i en foodprocessor. Puls det igennem nogle gange til smørret er inkorporeret i melen.

  2. Tilsæt så sukker og vaniljekorn/sukker og puls det igen et par gange til det er inkorporeret.

  3. Tilsæt til sidst tilsætter du honning og æg og pulser det sammen så dejen er hænger nogenlunde sammen.

  4. Ælt den så ordentligt sammen på køkkenbordet, pak den i en frysepose og kom den på køl i 30 min.

  5. Forvarm din ovn på 200 graders over- og undervarme.

  6. Rul så dejen ud så den er 0,2-0,5 cm. tyk. Stik lige mange toppe og bunde ud med de former du har lyst til, læg dem på en bageplade og bag dem i 7-9 min. Hold øje med dem undervejs, så de ikke bliver for brændte.

  7. Lad dem køle af på en bagerist efterfølgende.

  8. Læg så alle toppene på bordet, på bagepapir eller noget andet og drys dem med flormelis.

  9. Læg en tsk fyld på bundene og saml dem så.

  10. Opbevar dem i lufttætte beholdere og server dem i den søde juletid. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

FOODPROCESSOR Vi laver dejen i en foodprocessor for at undgå at tilføre den for meget varme så smørret ikke smelter. Du kan også rører den sammen i en skål, men arbejd ikke for meget med dejen, så smørret bliver for blødt.

FYLD Du kan fylde småkagerne med hvilken som helst fyld, så længe det ikke er for flydende, så toppen sejler af.

LAKTOSEFRI Du kan lave småkagerne laktosefrie ved at bruge laktosefri eller vegansk smør og laktosefrit eller vegansk fyld.

Forrige
Forrige

Sprød tofu katsu med curry og agurkesalat

Næste
Næste

Krydderkage med appelsin, misokaramel og valnødder