Spidskålssalat med avocado dressing, sprøde majs og pinjekerner

Skal du bruge en salat som side, kan jeg anbefale dig denne lækre og nærende spidskålssalat med en cremet avocadodressing lavet af avocado og lime med et strejf af chili, honning og koriander. Salaten byder på en dejlig sprød tekstur fra spidskål og ristede majs, mens pinjekernerne tilfører en nøddeagtig smag og en skøn crunch.

Spidskålen skal snittes relativt fint, så den rigtig kan blandes sammen med den cremede avocadodressing. Spidskålen giver en sprød base med en let sødme og friskhed. Avocadodressingen er både cremet og fyldig, lavet af modne avocadoer, frisk koriander, syrlig lime, et strejf af chili for varme og lidt honning for en balanceret sødme. De let ristede eller grillede majs tilføjer en sprød og sød smag. Og de ristede pinjekerner giver en nøddeagtig smag og et ekstra knasende tekstur.

Den her spidskålssalat med avocadodressing, sprøde majs og pinjekerner er en frisk og virkelig velsmagende salat, der passer perfekt som side til tærter, veggie-deller, pastaretter eller som en del af en større servering med flere forskellige salater.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15-20 min.
Tilberedningstid: 5 min.
I alt:
 20-25 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 lille spidskål

  • 1 majskolbe/1 dåse majs a ca. 285 g

AVOCADODRESSING

  • 1 avocado

  • 1/2 bundt koriander

  • Saft af 1 lime 

  • 1/3 grøn chili

  • Salt

  • Peber

  • 2 spsk olivenolie 

  • 1/2 tsk honning

TOPPING

  • 2 spsk ristede pinjekerner

  • Lidt olivenolie eller basilikumolie

  • Lidt friske koriander 

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Du kan enten grille din majskolbe, stege den på panden eller stege de løse majs fra dåsen på en pande.

  2. Griller eller steger du majskolben, smør den da ind i olivenolie og steg/grill den på alle sider til den er flot brændt.

  3. Steger du løse majs fra dåsen, skyl dem da først og dub dem tørre. Steg dem så på en pande i lidt olivenolie ved middel-høj varme til de er flot brændte.

  4. Skær spidskålen ud i fine strimler og rist pinjekernerne gyldne på en pande.

  5. Blend eller stavblend alle ingredienserne til avocadodressingen sammen og smag den til med salt og lime.

  6. Vend spidskål sammen med avocadodressingen. Har du grillet/stegt en majskolbe, skær da majsene af og bland dem med. Har du stegt de løse majs, vender du dem bare i.

  7. Top med ristede pinjekerner, olivenolie eller basilikumolie og friske koriander. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

KÅL Du kan sagtens erstatte spidskål med andre former for kål såsom grønkål eller hvidkål.

HOLDBARHED Dressingen kan laves på forhånd og kan opbevares i køleskabet i op til 2 dage.

Forrige
Forrige

Grillet hvidløgsfladbrød med pesto, rucola, tomater, burrata og limechili-honning

Næste
Næste

Vegetarisk ret med stegte squash, bønner, citron og parmesan